07.09.2018 - SATL ry hakee liiketoimintajohtajaa

Suomen Autoteknillinen Liitto ry (SATL) hakee liiketoimintajohtajaa Helsinkiin kasvavan kaupallisen tapahtuma- ja koulutustoimintansa tulosvastuulliseen johtamiseen. Tulet toimimaan autoalan jälkimarkkinoinnin näköalapaikalla verkostoja ja uusia digitaalisia mahdollisuuksia hyödyntäen.

Tehtäviisi kuuluu kehittää edelleen alalla arvostettuja kaupallisia brändejämme sekä kaupallistaa kokonaan uusia tuotteita ja palveluja, joissa on kansainvälinen ulottuvuus mukana. Toiminnan ytimessä ovat erilaiset tapahtuma- ja koulutustuotteet, joille kasvua tulemme hakemaan. Olet yrittäjähenkinen ja haluat saada aikaan tuloksia, tiedät mitä projektien ja myynnin tuloksellinen johtaminen tarkoittaa käytännössä.

Arvostamme kokemusta autoalan jälkimarkkinoinnista sekä tapahtuma- ja koulutusbusineksesta. Mutta ennen kaikkea sinulla on kokemusta asiakasyhteistyöstä ja verkostojen kanssa toimimisesta, tuloksellisesti. Ydintiimimme on pieni, kumppaniverkostomme on laaja. Siksi itsenäinen ote työhön ja tiimipelaamisen taito ovat tärkeitä asioita työssä menestymisessä. Tulet hyvin toimeen suomen lisäksi englannin kielellä, digitaalisuus ja sen tuomat mahdollisuudet ovat sinulle tuttuja.

Suomen Autoteknillinen Liitto ry (SATL) on autoalan ammattilaisten ja asiantuntijoiden pitkään toiminut ja alalla arvostettu yhteistyö- ja koulutusjärjestö. SATL toimii jäsenyhdistystensä kattojärjestönä, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää koko autoalan osaamista ja ammattitaitoa. Toimipaikka on Helsingissä Ruoholahdessa.

Vastaat toiminnasta SATL:n hallitukselle. Lisätietoja tehtävästä voit kysyä seuraavasti: Hallituksen puheenjohtaja Turo Tiililä on tavoitettavissa numerosta +358 (0)400 435008 viikolla 37 klo 9 - 20.

Tarjoamme mielenkiintoisen mahdollisuuden tulla mukaan kehittämään ja kaupallistamaan niin uusia kuin vanhoja tuotteita ja palveluita. Lähetä hakemuksesi palkkatoiveineen sähköpostitse osoitteeseen turo.tiilila@test-center.fi 24.9.2018 mennessä. Tavoitteena on, että tehtävässä aloittaminen tapahtuu heti tammikuun alussa.

Tätä viestiä saa jakaa vapaasti eteenpäin.

29.08.2018 - Suomen Autolehti 7/2018 ilmestyy kesätauon jälkeen maanantaina 3.9.2018

Vuoden 2018 seitsemäs Suomen Autolehti 7/2018 ilmestyy syyskuun alussa kesätauon jälkeen. Lehden teemana on tällä kertaa rahoitus, ja siinä on 96 sivua.

Lehdessä on muun muassa seuraavaa:

 • Teemaan liittyen:
  • Autokaupan rahoitusta myydään entistä enemmän kuukausierä edellä. Kyseessä on yhä osamaksukauppa, vaikka se läheneekin leasingia.
  • Uudet maksutavat yleistyvät vauhdilla. Käteiselle löytyy korjaamon tiskiltä usein muitakin vaihtoehtoja.
  • Korjaamolaitteiden omistamista ei nähdä enää itsetarkoituksena. Laiterahoitus tarjoaa joustavan tavan investoida ja ylläpitää laitekantaa.
  • Pörssiyhtiöiden leasingit taseeseen.
  • Investointeja harkiten. Veho on viime vuosina tehnyt isoja muutoksia toimintaansa. Muutoksen virtaa ovat osaltaan ohjanneet tarkan harkinnan pohjalta asetetut talouden mittarit.
 • Auton tekninen avaus: Mercedes-Benz A -sarja. A-sarjan olemus on muuttunut vuosien saatossa merkittävästi ja houkuttelee nyt nuorempia ostajia sporttisella ulkoasullaan. Valmistajan uuden multimediajärjestelmän lisäksi autosta löytyy paljona mielenkiintoista tekniikkaa.
 • Monta reittiä osaajaksi. Ammatillisen koulutuksen uudistus antaa oppilaitokselle entistä enemmän mahdollisuuksia opetuksen järjestämiseen. Opiskelija voi räätälöidä opintoja paremmin itselleen sopiviksi. Keskeinen rooli opinnoissa on myös työelämällä.
 • SATL selvitti autoalan osaamisen kehittämisen haasteita. Havaittiin selkeä tarve sähköiseen oppimisympäristöön.
 • Reipas alkuvuosi. Autokaupan ensimmäisellä vuosipuoliskolla henkilöautokauppa oli melkein kahdeksan prosenttia edellisvuotta edellä.
 • Moottoritekniikkaa: Audi 2,9 l V6 TFSI. Audi V6 TFSI kuuluu VW-yhtymän uusiin v-moottoreihin, jotka on kehitetty yhteistyössä Porschen kanssa. Kahdella turboahtimella varustettu 2,9-litrainen on sarjan voimakkain V6-moottori.
 • Laitekatsauksessa ovat esillä pyöränpesukoneet.

Suomen Autolehden sähköinen näköisversio ilmestyy myös 3.9.2018. Lehden arkisto on luettavissa numerosta 1/2014 alkaen. Lehden pääsee lukemaan kirjautumalla omilla tunnuksilla SATL:n extranettiin osoitteessa https://rekisteri.sebacon.fi. Asiakastunnus on: satl

07.08.2018 - SATL ry:n tekemän selvityksen mukaan autoalan sähköinen oppimisympäristö koetaan tarpeelliseksi

Tilannekatsaus autoalan osaamisenkehittämisen uuden toimintamallin ja verkko-osaamiskeskuksen toteutuksen esiselvityksestä.

SATL:n autoalan ammattilaisille tekemän esiselvitykseen liittyvän kyselyn tulokset on analysoitu ja niistä on tehty kaksi eri selvitystä ja toimenpide-ehdotus.

Selvitys 1: Työntekijöiden työmarkkinakelpoisuuden ja yritysten pätevyyksien ylläpitämisen haasteet erityisesti Lapissa (selvitys aukeaa otsikkoa klikkaamalla)

Selvitys 2: Työn ohessa tapahtuvan täydennys, jako- ja erikoistumiskoulutuksen haasteet erityisesti Lapissa (selvitys aukeaa otsikkoa klikkaamalla)

Näissä selvityksissä näkökulmat ovat erilaiset, vaikka asia on perusteiltaan hyvin samanlainen. Ensimmäisessä selvitys asiaa tarkastellaan työntekijöiden kannalta, kun taas toisessa koulutusten toteuttamismenetelmien kannalta.

Tuloksina näistä saatiin mm. se, että tarvetta autoalan lisäkoulutukselle on paljon. Autotekniikan nopean kehityksen seuraaminen varsinkin merkkiorganisaatioiden ulkopuolella on todellinen haaste. Lisänä tulevat vielä uudet energiamuodot, kuten kaasu ja sähkö.

Vastaajien mielestä tarvittavassa koulutuksessa tärkeintä on autotekniikka ja sähköautotekniikka.  Talous- ja IT-koulutuksen tarvetta ei pidetty kovin tärkeänä, mutta esimies- ja asiakaspalvelukoulutukselle on selkeästi myös tarvetta.

Lapissa erityisesti pidettiin ongelmina perinteisen toisella paikkakunnalla tapahtuvan koulutuksen matkustus- ja majoituskustannuksia, sekä ajan käyttöä. Harvaan asutuilla alueilla ja pienissä yrityksissä tilanne vielä korostuu.

Verkkokoulutusta pidettiin hyvänä vaihtoehtona. Kokemukset verkkokoulutuksesta ovat kuitenkin vielä aika vähäisiä. Ongelmana on oikeanlaisen verkkokoulutuksen löytyminen. Tarjonta on hajautunutta ja heikosti tunnettua. Suomenkielistä verkkokoulutusta on tällä hetkellä vielä vähän tarjolla. Osalla autoalan ammattilaisista koulutuskieli on kynnyskysymys.

Toimenpide-ehdotus: Sukupuolten tasa-arvon edistäminen autoalalla (toimenpide-ehdotus aukeaa otsikkoa klikkaamalla)

Tasa-arvoasioissa autoalalla on vielä kehitettävää. Kyselyssä nähtiin naisten määrän lisäämisen olevan eduksi alalle, esim. huoltoneuvojan roolissa. Töitä on kuitenkin tehtävä paljon, että miesvaltaiselle alalle saataisiin lisää naisia. Monesti jako miesten ja naisten töihin on asennekysymys, joka opitaan jo kotona. Työympäristössä tärkeää on myös esimiesten suhtautuminen. Vastaajien mukaan käytännössä lähes kaikki autoalan tehtävät sopivat kummallekin sukupuolelle. Käsitykset autoalasta ja korjaamotyön raskaudesta ja likaisuudesta ovat vanhentuneita. Autokorjaamoiden työympäristön imagon muokkaamiselle on siis tarvetta.

Lisätietoja esiselvityksestä antavat:

Pasi Perhoniemi, SATL ry, toiminnanjohtaja, 044-523 9477, pasi.perhoniemi@satl.fi

Tomi Virkki, SATL ry, hankkeen kehityspäällikkö, 0400-430 883, tomi.virkki@satl.fi

20.06.2018 - SATL:n Kesäpäivät pidettiin Seinäjoella 16.-17.6.2018

66. SATL:n Kesäpäivät järjestettiin Seinäjoella 16.-17.6.2018. Majoittautuminen oli juuri remontoidussa Sokos Hotelli Vaakunassa. Järjestelyistä vastasi Seinäjoen Seudun Autoteknillinen Yhdistys ry. Paikalla oli lähemmäs 30 henkeä järjestäjät mukaan luettuna.

Kesäpäivien ohjelman pääpäivä oli lauantai, joka alkoi pilvipoutaisena, mutta sää kirjastui illaksi. Ilmoittautumisten jälkeen aamupäivälle oli kaikille yhteisenä ohjelmana tutustuminen hotellin vieressä sijainneeseen Suojeluskunta ja Lotta Svärd -museoon. Oppaan johdolla päästiin tutustumaan museon perusnäyttelyn puitteissa Suojeluskuntien, Lotta Svärd -järjestön ja jääkärien toimintaan sekä Mannerheimin päämajaan Seinäjoella vuonna 1918. Lisäksi vaihtuvana näyttelynä oli "Rauhaton mieli" -näyttely, jossa kuvien kautta pääsi tutustumaan talvi- ja jatkosota-ajan tunteisiin sotatantereen ulkopuolella. Museokokonaisuuden tekee myös mielenkiintoiseksi se, että sen on suunnitellut Alvar Aalto vuonna 1924.

Iltapäivästä vuorossa oli kaksi erilaista vaihtoehtoista ohjelmaa: oopperaa tai lisää mielenkiintoisia museoita. Oopperaa Ilmajoelle lähti katsomaan pääosa osallistujista. Kyseessä oli Ilmajoen musiikkijuhlien Mannerheim-ooppera, jossa esiintyivät muun muassa Waltteri Torikka ja Johanna Rusanen-Kartano. Oopperasta saatu palaute oli positiivista ja osallistujat pitivät näkemästään ja kuulemastaan.

Museokierrokselle lähti pienempi ryhmä. Ensimmäisenä kohteena oli Törnävän sairaalamuseo, joka sijaitsee Törnävän sairaalan alueella vuonna 1928 rakennetussa TD-talossa. Sitä ylläpitää Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon perinneyhdistys. Erittäin mielenkiintoisella opastetulla kierroksella päästiin tutustumaan sairaan- ja mielenterveyshoidon historiaan ja niiden huimaan kehitykseen. Museossa pääosassa on psykiatrisen terveydenhoidon kehitys, kun rakennus, jossa museo on, on ollut siinä käytössä. Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat somaattisen terveydenhuollon näyttelytilat, toimisto ja kirjasto. Toiseen kerrokseen sijoittuvat psykiatrisen terveydenhuollon näyttelytilat sekä sairaalakeittiöesineistön näyttely. Kolmannessa kerroksessa on keuhkosairauksien hoidosta kertova Härmän Parantolamuseo.

Museokierroksen toisena kohteena oli Nurmon puolella sijaitseva Etelä-Pohjanmaan traktorimuseo. Museon tiloina toimii vanha nuorisoseuratalo, joka on kunnostettu vuonna 1978. Lisäksi vuonna 2001-2003 on rakennettu uutta kylmää hallitilaa yli 1000 neliömetriä. Näissä tiloissa on nähtävillä yli 150 traktoria, joista suurin osa on kunnostettuja. Traktorit omistaa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta museon isäntä Matti Jaskari (kuvassa alla esittelemässä kotimaista Takra-traktoria), joka myös esitteli museon toimintaa ja traktoreita. Traktorit on valittu sen perusteella, että ne ovat olleet käytössä Suomessa ja että ne on valmistettu ennen vuotta 1969, jolloin turvahytti tuli pakolliseksi traktoreissa. Vanhin traktoreista oli vuonna 1925 valmistunut rautapyöräinen Fordson "F" ja nuorin vuosimallin 1966 Massey Ferguson 165 MP. Tämäkin museokierros oli erittäin antoisa.

Traktorimuseossa oli näytillä myös Porsche-traktori, jonka läpi oli pidemmän seisonnan aikana kasvanut koivu.

Lauantai-illan ohjelmassa oli koko ryhmän yhteinen illallinen, joka nautittiin Mallaskosken panimoravintolassa. Ravintola sijaitsee kaupungin halkovan joen rannassa. Grilliruuan lisäksi halutessaan pääsi myös nauttimaan panimon itse valmistamista juomista. Illallisen yhteydessä SEATY:n puheenjohtaja Jarno Arkko kiitti kaikkia Kesäpäiville osallistuneita paikalle saapumisesta. Monista tapahtuman järjestelyistä vastannut Jorma Sokero esitti myös omat kiitokset. Toiminnanjohtaja Pasi Perhoniemi puolestaan kiitti yhdistyksen vastaavia tapahtuman järjestelyistä.

Sunnuntaina oli vuorossa hieman yhdessä ulkoilua ja kisailua. Sitä suoritettiin Seinäjoen keskustan liepeillä Jouppilanvuoren maastoissa sijaitsevan ulkoilualueen Aarnikotkan kodan maisemissa kauniissa auringon paisteessa ja helteessä. Ihan kaikki lauantain osallistuja eivät enää ehtineet tähän osallistua. Ohjelmassa oli pienen kävellen suoritetun siirtymän jälkeen makkaran paistoa sekä fyysisiä että henkisiä suoritteita pienen kilpailun merkeissä. Fyysisiä suoritteita olivat tennispallon tarkkuusheitto ja sulkapallon pituusheitto (yllä Tomi Virkin tyylinäyte). Henkisissä suoritteissa piti tunnistaa viisi autonosaa ja vastata viiteen suulliseen tietovisakysymykseen. Kaikki suoritteet laskettiin yhteen ja sen perusteella laskettiin lopputulokset. Osallistumiset olivat joko perhekuntina tai yksin. Tulokset ovat tekstin lopuksi.

Palkintojen jako suoritettiin Kesäpäivien ohjelman päätteeksi, jonka jälkeen oli vuorossa kotimatka.

Tapahtuman kuvakooste löytyy SATL:n Facebook profiilista osoitteesta www.facebook.com/satlry

Suuret kiitokset Seinäjoen Seudun Autoteknillisen Yhdistyksen aktiiveille tapahtuman järjestelyistä.

Ensi vuonna Kesäpäivätapahtuma on hieman toisenlainen, kun Kuopion ATY on luvannut järjestää sen matkatapahtumana. Siitä tiedotetaan myöhemmin lisää. Olkaa kuulolla!

Tulokset:      

Tapahtuman yhteydessä osallistujille jaettiin myös suklaisia rollareita.

01.06.2018 - SATL:n jäsenlehti Satelliitti 1/2018 ilmestyi 1.6.2018

SATL:n jäsenlehti Satelliitti 1/2018 on ilmestynyt. Se on luettavissa painettuna versiona kotiin kannettuna tai sähköisessä pdf-muodossa Liiton kotisivulta osoitteessa http://www.satl.fi/jasenille/nayta/115.

Painettu lehti on toimitettu Suomen Autolehden 6/2018 liitteenä niille henkilöjäsenille, joille Suomen Autolehti tulee. Niille vapaajäsenille, joille Suomen Autolehti ei  tule, on Satelliitti postitettu suoraan.

<< Edelliset   3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11   Seuraavat >>

Suomen Autoteknillinen Liitto - Köydenpunojankatu 8 00180 Helsinki - Updated by Webmaster
  » Uutisarkisto 2018  
  » Uutisarkisto 2017  
  » Uutisarkisto 2016  
  » Uutisarkisto 2015  
  » Uutisarkisto 2014  
  » Uutisarkisto 2013  
  » Uutisarkisto 2012  
  » Uutisarkisto 2011  
  » Uutisarkisto 2010  
  » Uutisarkisto 2009  
  » Uutisarkisto 2008  
  » Uutisarkisto 2007  
  » Uutisarkisto 2006  
  » Uutisarkisto 2005  
  » Uutisarkisto 2004  
  » SATL:n Liittohallitus