29.03.2018 - Suomen Autolehti 4/2018 ilmestyy Pääsiäisen jälkeen keskiviikkona 4.4.2018

Vuoden 2018 neljäs Suomen Autolehti 4/2018 ilmestyy huhtikuun alussa Pääsiäisen jälkeen. Lehdellä on mittaa tällä kertaa 84 sivua.

Lehdessä on muun muassa seuraavaa:

 • Auton tekninen avaus: Jaguar E-Pace. Urheilullisten ajo-ominaisuuksien yhdistäminen kaupunkimaastureiden raameihin on melko haastava tehtävä. Land Roverissa käytetyn perusrakenteen päälle on rakennettu kuitenkin houkutteleva ja näyttävä paketti.
 • Ovatko lataushybridit sähköautoperheen käenpoikia? Ladattavat hybridit ovat kasvattaneet suosiotaan ja uusia malleja esitellään koko ajan. Pienten CO­2-päästölukemien ansiosta verotus on kevyt ja autot ovat usein jopa halvempia kuin pelkällä polttomoottorilla varustetut versiot. Onko lataushybridi kuitenkaan todellisuudessa niin ympäristöystävällinen kuin luvataan?
 • Sähköautot ja työturvallisuus - mikä on pakolista ja mikä suositeltavaa? Sähköturvallisuuslain uudistus 1.1.2017 kevensi sähköautokorjaamisen byrokratiaa, mutta korjaaminen on edelleen ammattilaisen työtä turvallisuusvaatimuksineen. SFS 6002 -standardin huhtikuussa julkaistava muutos täsmentää vaatimuksia.
 • 88. Geneven autonäyttely: Polttomoottorit jatkavat vielä pitkään. Keväinen Geneven autonäyttely esitteli tuttuun tapaan automuodin suunnan. Uutuuksien joukossa oli tavallista enemmän Suomen myyntitilaston kärkikamppailuun saakka nousevia automalleja.
 • Turboahtimen ostamisen vaikeus: värikäs valikoima vie ajatuksia moneen suuntaan. Kunnostettua turboahdinta valittaessa erihintaisten tuotteiden laatueroista on vaikea saada selkoa. Myös terminologia menee helposti sekaisin.
 • Automaattista ennakointia. Raskaan kaluston uusimman sukupolven vakionopeussäätimet ajavat jo yhtä taloudellisesti kuin parhaat kuljettajat. Taustalla on tiestön topografian tuntemus.
 • Uudet polttoainemerkinnät otetaan käyttöön tänä vuonna. Ne tuovat yhtenäiset symbolit autoon ja jakelumittareille, jolloin väärän tankkauksen riski pienenee.
 • Moottoritekniikkaa: Honda CBR1000RR Fireblade SC77. Hondan nelisylinterinen, kiihkeästi kiertävä 1000 cm3 rivimoottori on kulkenut pitkän kehityspolun nykyiseen kuosiinsa. Viimeisin malli on toteutettu Euro 4 -päästötason mukaisesti.
 • Laitekatsauksessa ovat esillä dieselsavutusanalysaattorit.

Suomen Autolehden sähköinen näköisversio ilmestyy myös 4.4.2018. Lehden arkisto on luettavissa numerosta 1/2014 alkaen. Lehden pääsee lukemaan kirjautumalla omilla tunnuksilla SATL:n extranettiin osoitteessa https://rekisteri.sebacon.fi. Asiakastunnus on: satl

28.03.2018 - SATL-koulutus: Autoelektroniikan ja -tekniikan päivä 2018

26.4. ja 27.4.2018 Diagno Finland Oy, Läntinen teollisuuskatu 2, Espoo


Ohjelma 26.4.2018 seminaaripäivä

Tämän seminaaripäivän tavoitteena on antaa kattava kokonaiskäsitys siitä, missä autoelektroniikan kehitysvaiheessa ollaan ja mihin suuntaan ollaan menossa. Päivän jälkeen pystyy paremmin arvioimaan tarvittavia panostuksia niin omaan/tiimin osaamiseen kuin tuleviin investointeihin.
 
Voit osallistua joko ensimmäiseen seminaaripäivään tai sen lisäksi käytännönläheiseen harjoittelupäivään. Tule mukaan päivittämään tietosi kiinnostavien aiheiden parissa!
 
8.10 Ilmoittautuminen alkaa, aamukahvit ja pikkupurtavaa
 
9.00   Tilaisuus alkaa - Autoelektroniikan maailman muutos ja tulevaisuudenkuva

Juhani Laurikko, Johtava tutkija, VTT Oy
 
10.00  Nykyaikaisen ajoneuvon vianmäärityksen haasteet ja menetelmät

Frans Malmari, Diagno Finland Oy
 
10.45  Case Audi A8; teknisesti valmis autonomiseen ajamiseen

Kimmo Perhoniemi, VV-Auto Group           
 
11.30 - 12.15 lounas
 
12.15   48V/12V sähköjärjestelmät nykyautoissa

Frans Malmari, Diagno Finland
                                                                                      
13.00   Digitalisoituva ajovalotekniikka

Valtteri Härkönen, Tekninen asiantuntija, Hella Gutmann Solutions
 
13.45   Kahvitauko
 
14.15   SCR/AdBlue -järjestelmän vianmääritys

Björn Boström, Diagno Finland
 
15.00   Digitaaliset painemittaukset moottorin vianmäärityksessä

Björn Boström, Diagno Finland
 
15.45-16.00 Päivän yhteenveto ja päätös

 

Ohjelma 27.4.2018 käytännön harjoitteluun

(edellyttää osallistumisen ensimmäiseen päivään)

 

Tämän koulutuspäivän aikana sovelletaan ensimmäisen seminaaripäivän aiheita käytännön harjoituksina pienryhmissä, tekemällä oppien. Jokainen osallistuu kaikkiin rasteihin päivän aikana.
 
Jokaiseen kohtaan on varattu noin kaksi tuntia aikaa.
 
Käytännön harjoitukset klo 9-16:
 
Digitaaliset moottorin painemittaukset vianmäärityksessä
Ari Katila, Diagno Finland Oy
 
Nykyaikaisen ajoneuvon oirepohjainen vianmääritys
Frans Malmari, Diagno Finland Oy
 
SCR -järjestelmän vianmääritys
Björn Boström, Diagno Finland Oy
 
 
Osallistumishinnat:
 
26.4. seminaari SATL:n jäsenille 390 euroa, muuten 440 euroa.
 
26.-27.4. molemmat päivät SATL:n jäsenille 585 euroa, muuten 660 euroa.
 
Hinnat sisältävät tilaisuuden ohjelman sekä siihen kuuluvat tarjoilut. Mahdolliset majoituskulut ovat erillisiä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Laskutuksen hoitaa Diagno Finland Oy.
 
Ilmoittautuminen:
 
Sähköpostitse info@aakk.fi
 
tai puhelimitse 09-6944 635.
 
Lisätietoja:
 
Hannu Palmu, puh 0400-470404, hannu.palmu@aakk.fi

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Diagno Finland Oy:n kanssa.

26.03.2018 - Marraskuun Autokorjaamomessut laajenee kolmanteen halliin

Autokorjaamo-messujen myynti on sujunut vilkkaasti. Kun messuihin on vielä reilusti yli puoli vuotta aikaa, on kaksi tapahtuman hallia jo varattu lähes täyteen. Lisätilaa otetaan käyttöön kolmannesta hallista.  Autokorjaamo 2018 -messut järjestetään 9.-10.11.2018  Messukeskuksessa Helsingissä samaan aikaan Auto 2018 -tapahtuman kanssa.

Autokorjaamo 2018 -messuille on ilmoittautunut lähes 50 yritystä. Jo nyt mukana olevat yritykset löytyvä tapahtuman verkkosivuilta www.autokorjaamomessut.fi  Myynti jatkuu edelleen ja käyttöön otetaan nyt jo kolmas halli, johon sijoitetaan osastojen lisäksi myös uusi demoalue, jossa esitellään tulevaisuuden teknologiaa.  

"Tapahtuma-alueen Tietovarikolla yritykset kertovat uudesta teknologiasta ja digitaalisuuden lisääntymisestä korjaamoalalla. Tapahtumaan osallistuvat yritykset järjestävät valtaosan ohjelmasta, mutta olemme myös mukana rakentamassa ohjelmaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa",  kertoo liiketoimintajohtaja Hannu Palmu  Suomen Autoteknillisestä Liitosta. "Demoalueella esitellään uusia teknologioita. Tuomme sinne nähtäväksi esineitä ja palveluja, jotka eivät vielä ole tätä päivää, mutta vahvasti liittyvät tulevaisuuteen. Haluamme konkreettisesti esitellä alan ammattilaisille, mitä on tulossa ja mihin ollaan menossa. Ympäristöä havainnoivaan anturitekniikkaan on moni jo törmännyt ja nyt halutaan syventää ymmärrystä asiasta laajemminkin. Tätä tuomme varmasti muun muassa esille messuilla."

Suomen Autoteknillinen Liitto järjestää myös jälkimarkkinoiden tulevaisuuteen liittyvän maksullisen seminaari päättäjille ja vaikuttajille perjantaina 9.11.2018.

Autokorjaamo-messut järjestää Messukeskus Suomen Autoteknillisen Liiton toimeksiannosta. Tapahtuman mediakumppani on Suomen Autolehti. Tapahtuma on perjantaina ja lauantaina 9.-10.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Alan ammattilaiset pääsevät Autokorjaamo-messuille veloituksetta.

Auto 2018 -tapahtuma järjestetään torstaista sunnuntaihin 8. - 11.11.2018 Messukeskuksessa. Yleisötapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Autotuojat- ja teollisuus ry:n kanssa. Auto-tapahtumaan Autokorjaamo-messujen kävijät pääsevät erikoishintaan 11 e/hlö (normaali lipun hinta ovelta 19 e, ennakkoon verkkokaupasta 16 e).

Lisätietoja: liiketoimintajohtaja Hannu Palmu, SATL, hannu.palmu@aakk.fi puh. 0400 470 404
tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, teija.armanto@messukeskus.com puh. 050 376 0804

www.autokorjaamomessut.fi #autokorjaamo2018

Kuvia Autokorjaamo 2016: http://mediabank.messukeskus.com

19.03.2018 - Suomen Autolehden päätoimittaja sai liiton korkeimman tunnustuksen liittokokouksessa

MEDIATIEDOTE 19.3.2018, julkaisuvapaa heti

 

Suomen autotekniikan parhaat asiantuntijat olivat koolla Tallinnassa

Suomen Autolehden päätoimittaja sai liiton korkeimman tunnustuksen

Autoalan asiantuntija-, esimies-, kouluttaja- ja vastaavissa tehtävissä toimivien henkilöiden yhteistyöjärjestön Suomen Autoteknillinen Liitto ry:n (SATL) 83. Liittokokous pidettiin 17.-18.3.2018 Tallinnassa. SATL:oon kuuluu noin 6000 henkilöjäsentä 37 paikallisyhdistyksestä ympäri Suomea. Vuosittain järjestettävä Liittokokous on järjestön päättävä elin. Tämän vuoden kokouksessa oli edustettuna 26 yhdistystä 67 äänivaltaisen edustajan voimin. Kaikkiaan matkassa oli 116 henkilöä.

SATL on nimennyt Vuoden Autoteknikon vuodesta 1982 lähtien. Nimitys on järjestön korkein tunnustus, jonka se antaa autoalalla tai autoalan hyväksi toimineelle henkilölle. Sääntöjen mukaisesti nimitys julkistetaan SATL:n Liittokokouksen yhteydessä.

Vuoden Autoteknikko -palkinto myönnettiin Autotieto Oy:n toimitusjohtajana ja Suomen Autolehden päätoimittajana toimivalle insinööri Petteri Räsäselle (53, kotipaikka Helsinki). Hän on toiminut lehtiyhtiön palveluksessa vuodesta 1989 lähtien ja lehden päätoimittajana vuodesta 2002 lähtien. Lehtiyhtiön toimitusjohtaja hänestä tuli vuonna 2005. Hänen johdollaan Suomen Autolehti on kehittynyt merkittävästi autoalan ammattilehtenä toimien autotekniikan, autokaupan ja autoalan jälkimarkkinoiden kehityksen monipuolisena ja ajantasaisena tietolähteenä niin autoalan insinööreille kuin kaupan edustajille. Samalla lehtiyhtiö on toiminut erittäin tuloksellisesti.

Kokouksen valinnat

Kokouksessa valittiin Liiton hallituksen puheenjohtajaksi neljättä kertaa insinööri Turo Tiililä (ikä 51, kotipaikka Helsinki). Vuosittaisten erovuoroisten tilalle valittiin seuraavat hallitusjäsenet: Pentti Ala-Maakala (Tampere, varapuheenjohtaja), Jaakko Falck (Mikkeli), Kari Kaihonen (Vantaa), Antti Kovanen (Kuopio) ja Tero Salovaara (Kerava). Vanhoina hallituksen jäseninä jatkavat Jukka Autio (Jyväskylä), Mika Heinola (Kokkola), Eero Kukko (Oulu), Mauri Linnanketo (Pori) ja Vesa Villanen (Salo).

Vuoden Autoteknillisen Yhdistyksen arvonimen sai Tampereen Autoteknillinen Yhdistys ry. Siihen kuuluu 556 jäsentä. Arvonimen saantiin vaikuttavat esimerkiksi jäsenmäärän kehitys, tiedottamisen taso, toiminnan aktiivisuus sekä jäsenmaksujen hyvä hoito.

Muita merkittäviä tunnustuksia arvokkaasta toiminnasta autoalan, Liiton ja Autoteknillisten yhdistysten eteen annettiin myös kokouksen yhteydessä. Liiton kultainen kunnialevyke myönnettiin yhdelle ansioituneelle SATL:n jäsenelle eli Eero Sarimaalle (83, kotipaikka Tampere). Perusteluina olivat muun muassa hänen panoksensa niin SATL:n kuin Tampereen paikallisyhdistyksen toiminnassa. Liiton hopeinen kunnialevyke puolestaan myönnettiin insinööri Sami Ojamolle (37, kotipaikka Klaukkala) hänen työstään autoalan ja joukkoliikennealan kehittämiseksi.

Liittokokouksen järjestelyistä vastasi tällä kertaa SATL:n toimisto.

 

Kuvaa klikkaamalla se aukeaa suurempana tiedostona. Kuvaaja on Tomi Virkki. Kuvaa saa käyttää kuvaajan nimi mainitsemalla.

Kuvassa vasemmalla on SATL puheenjohtaja Turo Tiililä ja oikealla Petteri Räsänen. Räsäsen kädessä on Vuoden Auto 2018 voittajan Volvo XC40 embleemistä tehty Vuoden Autoteknikko -palkinto.

Tiedote on ladattavissa pdf-muodossa TÄSTÄ.

 

LISÄTIETOJA ANTAVAT:       

Toiminnanjohtaja Pasi Perhoniemi, puh. 044-523 9477, s-posti: pasi.perhoniemi@satl.fi

Puheenjohtaja Turo Tiililä, puh. 0400-435 008, s-posti: turo.tiilila@testworld.fi

 

27.02.2018 - Suomen Autolehti 3/2018 ilmestyy torstaina 1.3.2018

Vuoden 2018 kolmas Suomen Autolehti 3/2018 ilmestyy maaliskuun alussa. Lehdellä on mittaa tällä kertaa 96 sivua. Teemana on korikorjaus, josta aiheesta toimitettuja sivuja on kaikkiaan yli 33.

Lehdessä muun muassa seuraavaa:

 • Korikorjaus kamppailee kasvavien tehokkuus- ja asiakaspalveluvaatimusten sekä kehittyvän koritekniikan puristuksissa. Kaiken keskellä on hyvä muistaa, että korikorjaus on suurta ammattitaitoa vaativaa käsityötä. Tähän teemaan liittyen käsitellään seuraavia aihealueita:
  • Ketjuuntuminen on alan ilmiö
  • Merkkiliike hyötyy edustuksista
  • Riippumaton kasvaa nopeasti
  • Korikorjaamolla uuden oppiminen on asennekysymys
  • Mattamaalien ilot ja kirot
  • Automaalimarkkinoilla merkittävä yrityskauppa
  • Korikorjaamolaatuluokitus ohjaa ja kehittää
  • Alumiini yleistyy ja haastaa korjaamon
  • Raskaan kaluston erikoisuudet
 • Kaksi mäntää kolmessa sylinterissä, kahden kampiakselin voimalla. Vastamäntämoottori saattaa löytää tiensä takaisin autoihin. Vanhan rakenteen kompastuskivet on päihitetty modernilla moottoritekniikalla. Dynamometrissa ajetut tulokset vaikuttavat lupaavilta.
 • Uusi jarrulevyteknologia parantaa jarrujen kulutuskestävyyttä ja vähentää jarrupölyn muodostumista jopa 90 prosenttia.
 • Kokemuksia ensimmäisestä autoalan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon koulutuksesta.
 • Moottoritekniikkaa: PSA DV5R. PSA:n laajasti käytetty 1,6-litrainen DV6-dieselmoottori on saanut perillisen, jonka iskutilavuus on pienennetty 1,5 litraan. Samalla päästöihin liittyvissä asioissa on otettu merkittävä askel eteenpäin.
 • Laitekatsauksessa ovat esillä hitsausmaskit ja hengityssuojaimet.

Suomen Autolehden sähköinen näköisversio ilmestyy myös 1.3.2018. Lehden arkisto on luettavissa numerosta 1/2014 alkaen. Lehden pääsee lukemaan kirjautumalla omilla tunnuksilla SATL:n extranettiin osoitteessa https://rekisteri.sebacon.fi. Asiakastunnus on: satl

 

<< Edelliset   3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11   Seuraavat >>

Suomen Autoteknillinen Liitto - Köydenpunojankatu 8 00180 Helsinki - Updated by Webmaster
  » Uutisarkisto 2018  
  » Uutisarkisto 2017  
  » Uutisarkisto 2016  
  » Uutisarkisto 2015  
  » Uutisarkisto 2014  
  » Uutisarkisto 2013  
  » Uutisarkisto 2012  
  » Uutisarkisto 2011  
  » Uutisarkisto 2010  
  » Uutisarkisto 2009  
  » Uutisarkisto 2008  
  » Uutisarkisto 2007  
  » Uutisarkisto 2006  
  » Uutisarkisto 2005  
  » Uutisarkisto 2004  
  » SATL:n Liittohallitus