14.09.2018 - Uuden ajoneuvotekniikan päivä / Katsastajien täydennyskoulutuspäivä pe 7.12.2018

Perjantaina 7.12.2018 ennen SATL:n virallista autoteknillistä pikkujoulumatkaa SATL ry ja Diagno Finland Oy järjestävät yhdessä Turun ATY:n kanssa jälleen perinteisen "Uuden ajoneuvotekniikan päivän / Katsastajien täydennyskoulutuspäivän" klo 8:15 - 16:15 Turun AMK:n tiloissa. Pitkämatkalaisia autetaan tarvittaessa majoituksen saamisessa, siis jos haluaa saapua Turkuun torstai-iltana koulutukseen osallistumiseksi.

Koulutuspäivän hinta on risteilylle osallistujille 100€  (koulutuksen normaali hinta on 248,00 €, risteilyn maksut oman hinnaston mukaan) ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä TuATY:n tilille (katso tilinumero TÄÄLTÄ) . Päivä kelpaa Trafin edellyttämäksi katsastajien täydennyskoulutuspäiväksi.

Paikka: Turun AMK, Sepänkatu 1, 20700 Turku, Auditorio B20

Ohjelma:

8.15 - 8.30      Aamukahvi                                                                                     

8.30 - 9.15      Ajankohtaiset säädös- ja ohjeasiat                                                     

                       Esko Karhu, K1 Katsastajat Oy

9.15 - 10.15    Ajoneuvolainsäädännön uudistukset       

                       Esko Karhu, K1 Katsastajat Oy                

10.30 - 11.30  Ajankohtaista liikenneturvallisuudesta                                               

                       Tapio Heiskanen, Liikenneturva    

11.45 - 12.30  Lounas, Ravintola Teknika                

12.30 - 16.00 Autoalan asiantuntijoiden osaamisen kehittäminen hands-on-rastikoulutuksella

- jokaisen rastin kesto yhden tunnin verran.

- vaihtoon varattu 15 minuuttia ja vaihtojen aikana tarjolla iltapäiväkahvi

 

Rasti 1: Uutta ajovalotekniikkaa ja niiden oikea tarkastaminen                                

             Valtteri Härkönen, Hella Gutmann Solutions

Rasti 2: Hybridi- ja sähköautotekniikka tutuksi katsastajille                                     

             Frans Malmari, Diagno Finland Oy

Rasti 3: Raskaan kaluston uutta tekniikkaa                                                               

             Markus Karhulahti, Veho Oy Ab

16.00 - 16.15   Yhteenveto ja palaute                                                                         

             Juha-Pekka Lindqvist, Turun amk oy

Lisätietoja: juha-pekka.lindqvist@turkuamk.fi

14.09.2018 - SATL:n virallinen Autoteknillinen pikkujouluristeily 7.-8.12.2018

Kuvaa klikkaammalla aukeaa ilmoituksen PDF-versio tulostusta varten

07.09.2018 - SATL ry hakee liiketoimintajohtajaa

Suomen Autoteknillinen Liitto ry (SATL) hakee liiketoimintajohtajaa Helsinkiin kasvavan kaupallisen tapahtuma- ja koulutustoimintansa tulosvastuulliseen johtamiseen. Tulet toimimaan autoalan jälkimarkkinoinnin näköalapaikalla verkostoja ja uusia digitaalisia mahdollisuuksia hyödyntäen.

Tehtäviisi kuuluu kehittää edelleen alalla arvostettuja kaupallisia brändejämme sekä kaupallistaa kokonaan uusia tuotteita ja palveluja, joissa on kansainvälinen ulottuvuus mukana. Toiminnan ytimessä ovat erilaiset tapahtuma- ja koulutustuotteet, joille kasvua tulemme hakemaan. Olet yrittäjähenkinen ja haluat saada aikaan tuloksia, tiedät mitä projektien ja myynnin tuloksellinen johtaminen tarkoittaa käytännössä.

Arvostamme kokemusta autoalan jälkimarkkinoinnista sekä tapahtuma- ja koulutusbusineksesta. Mutta ennen kaikkea sinulla on kokemusta asiakasyhteistyöstä ja verkostojen kanssa toimimisesta, tuloksellisesti. Ydintiimimme on pieni, kumppaniverkostomme on laaja. Siksi itsenäinen ote työhön ja tiimipelaamisen taito ovat tärkeitä asioita työssä menestymisessä. Tulet hyvin toimeen suomen lisäksi englannin kielellä, digitaalisuus ja sen tuomat mahdollisuudet ovat sinulle tuttuja.

Suomen Autoteknillinen Liitto ry (SATL) on autoalan ammattilaisten ja asiantuntijoiden pitkään toiminut ja alalla arvostettu yhteistyö- ja koulutusjärjestö. SATL toimii jäsenyhdistystensä kattojärjestönä, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää koko autoalan osaamista ja ammattitaitoa. Toimipaikka on Helsingissä Ruoholahdessa.

Vastaat toiminnasta SATL:n hallitukselle. Lisätietoja tehtävästä voit kysyä seuraavasti: Hallituksen puheenjohtaja Turo Tiililä on tavoitettavissa numerosta +358 (0)400 435008 viikolla 37 klo 9 - 20.

Tarjoamme mielenkiintoisen mahdollisuuden tulla mukaan kehittämään ja kaupallistamaan niin uusia kuin vanhoja tuotteita ja palveluita. Lähetä hakemuksesi palkkatoiveineen sähköpostitse osoitteeseen turo.tiilila@test-center.fi 24.9.2018 mennessä. Tavoitteena on, että tehtävässä aloittaminen tapahtuu heti tammikuun alussa.

Tätä viestiä saa jakaa vapaasti eteenpäin.

29.08.2018 - Suomen Autolehti 7/2018 ilmestyy kesätauon jälkeen maanantaina 3.9.2018

Vuoden 2018 seitsemäs Suomen Autolehti 7/2018 ilmestyy syyskuun alussa kesätauon jälkeen. Lehden teemana on tällä kertaa rahoitus, ja siinä on 96 sivua.

Lehdessä on muun muassa seuraavaa:

 • Teemaan liittyen:
  • Autokaupan rahoitusta myydään entistä enemmän kuukausierä edellä. Kyseessä on yhä osamaksukauppa, vaikka se läheneekin leasingia.
  • Uudet maksutavat yleistyvät vauhdilla. Käteiselle löytyy korjaamon tiskiltä usein muitakin vaihtoehtoja.
  • Korjaamolaitteiden omistamista ei nähdä enää itsetarkoituksena. Laiterahoitus tarjoaa joustavan tavan investoida ja ylläpitää laitekantaa.
  • Pörssiyhtiöiden leasingit taseeseen.
  • Investointeja harkiten. Veho on viime vuosina tehnyt isoja muutoksia toimintaansa. Muutoksen virtaa ovat osaltaan ohjanneet tarkan harkinnan pohjalta asetetut talouden mittarit.
 • Auton tekninen avaus: Mercedes-Benz A -sarja. A-sarjan olemus on muuttunut vuosien saatossa merkittävästi ja houkuttelee nyt nuorempia ostajia sporttisella ulkoasullaan. Valmistajan uuden multimediajärjestelmän lisäksi autosta löytyy paljona mielenkiintoista tekniikkaa.
 • Monta reittiä osaajaksi. Ammatillisen koulutuksen uudistus antaa oppilaitokselle entistä enemmän mahdollisuuksia opetuksen järjestämiseen. Opiskelija voi räätälöidä opintoja paremmin itselleen sopiviksi. Keskeinen rooli opinnoissa on myös työelämällä.
 • SATL selvitti autoalan osaamisen kehittämisen haasteita. Havaittiin selkeä tarve sähköiseen oppimisympäristöön.
 • Reipas alkuvuosi. Autokaupan ensimmäisellä vuosipuoliskolla henkilöautokauppa oli melkein kahdeksan prosenttia edellisvuotta edellä.
 • Moottoritekniikkaa: Audi 2,9 l V6 TFSI. Audi V6 TFSI kuuluu VW-yhtymän uusiin v-moottoreihin, jotka on kehitetty yhteistyössä Porschen kanssa. Kahdella turboahtimella varustettu 2,9-litrainen on sarjan voimakkain V6-moottori.
 • Laitekatsauksessa ovat esillä pyöränpesukoneet.

Suomen Autolehden sähköinen näköisversio ilmestyy myös 3.9.2018. Lehden arkisto on luettavissa numerosta 1/2014 alkaen. Lehden pääsee lukemaan kirjautumalla omilla tunnuksilla SATL:n extranettiin osoitteessa https://rekisteri.sebacon.fi. Asiakastunnus on: satl

07.08.2018 - SATL ry:n tekemän selvityksen mukaan autoalan sähköinen oppimisympäristö koetaan tarpeelliseksi

Tilannekatsaus autoalan osaamisenkehittämisen uuden toimintamallin ja verkko-osaamiskeskuksen toteutuksen esiselvityksestä.

SATL:n autoalan ammattilaisille tekemän esiselvitykseen liittyvän kyselyn tulokset on analysoitu ja niistä on tehty kaksi eri selvitystä ja toimenpide-ehdotus.

Selvitys 1: Työntekijöiden työmarkkinakelpoisuuden ja yritysten pätevyyksien ylläpitämisen haasteet erityisesti Lapissa (selvitys aukeaa otsikkoa klikkaamalla)

Selvitys 2: Työn ohessa tapahtuvan täydennys, jako- ja erikoistumiskoulutuksen haasteet erityisesti Lapissa (selvitys aukeaa otsikkoa klikkaamalla)

Näissä selvityksissä näkökulmat ovat erilaiset, vaikka asia on perusteiltaan hyvin samanlainen. Ensimmäisessä selvitys asiaa tarkastellaan työntekijöiden kannalta, kun taas toisessa koulutusten toteuttamismenetelmien kannalta.

Tuloksina näistä saatiin mm. se, että tarvetta autoalan lisäkoulutukselle on paljon. Autotekniikan nopean kehityksen seuraaminen varsinkin merkkiorganisaatioiden ulkopuolella on todellinen haaste. Lisänä tulevat vielä uudet energiamuodot, kuten kaasu ja sähkö.

Vastaajien mielestä tarvittavassa koulutuksessa tärkeintä on autotekniikka ja sähköautotekniikka.  Talous- ja IT-koulutuksen tarvetta ei pidetty kovin tärkeänä, mutta esimies- ja asiakaspalvelukoulutukselle on selkeästi myös tarvetta.

Lapissa erityisesti pidettiin ongelmina perinteisen toisella paikkakunnalla tapahtuvan koulutuksen matkustus- ja majoituskustannuksia, sekä ajan käyttöä. Harvaan asutuilla alueilla ja pienissä yrityksissä tilanne vielä korostuu.

Verkkokoulutusta pidettiin hyvänä vaihtoehtona. Kokemukset verkkokoulutuksesta ovat kuitenkin vielä aika vähäisiä. Ongelmana on oikeanlaisen verkkokoulutuksen löytyminen. Tarjonta on hajautunutta ja heikosti tunnettua. Suomenkielistä verkkokoulutusta on tällä hetkellä vielä vähän tarjolla. Osalla autoalan ammattilaisista koulutuskieli on kynnyskysymys.

Toimenpide-ehdotus: Sukupuolten tasa-arvon edistäminen autoalalla (toimenpide-ehdotus aukeaa otsikkoa klikkaamalla)

Tasa-arvoasioissa autoalalla on vielä kehitettävää. Kyselyssä nähtiin naisten määrän lisäämisen olevan eduksi alalle, esim. huoltoneuvojan roolissa. Töitä on kuitenkin tehtävä paljon, että miesvaltaiselle alalle saataisiin lisää naisia. Monesti jako miesten ja naisten töihin on asennekysymys, joka opitaan jo kotona. Työympäristössä tärkeää on myös esimiesten suhtautuminen. Vastaajien mukaan käytännössä lähes kaikki autoalan tehtävät sopivat kummallekin sukupuolelle. Käsitykset autoalasta ja korjaamotyön raskaudesta ja likaisuudesta ovat vanhentuneita. Autokorjaamoiden työympäristön imagon muokkaamiselle on siis tarvetta.

Lisätietoja esiselvityksestä antavat:

Pasi Perhoniemi, SATL ry, toiminnanjohtaja, 044-523 9477, pasi.perhoniemi@satl.fi

Tomi Virkki, SATL ry, hankkeen kehityspäällikkö, 0400-430 883, tomi.virkki@satl.fi

<< Edelliset   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9   Seuraavat >>

Suomen Autoteknillinen Liitto - Köydenpunojankatu 8 00180 Helsinki - Updated by Webmaster
  » Uutisarkisto 2018  
  » Uutisarkisto 2017  
  » Uutisarkisto 2016  
  » Uutisarkisto 2015  
  » Uutisarkisto 2014  
  » Uutisarkisto 2013  
  » Uutisarkisto 2012  
  » Uutisarkisto 2011  
  » Uutisarkisto 2010  
  » Uutisarkisto 2009  
  » Uutisarkisto 2008  
  » Uutisarkisto 2007  
  » Uutisarkisto 2006  
  » Uutisarkisto 2005  
  » Uutisarkisto 2004  
  » SATL:n Liittohallitus