30.11.2017 - SATL:n 83. Liittokokous pidetään Tallinnassa 17.-18.3.2018

 

SATL:n toimiston järjestämä vuoden 2018 liittokokous pidetään nyt ensimmäistä kertaa Viron Tallinnassa yhden yön matkana 17.-18.3.2018. Matka Tallinnaan suoritetaan Viking Linen m/s Viking XPRS -laivalla lauantaina 17.3.2018 kello 11:30-14:00. Paluu tapahtuu samalla laivalla sunnuntaina 18.3.2018 kello 16:30-19:00.

Majoittautuminen ja kokoukset ovat Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotellissa (osoite: Toompuiestee 27, 10149 Tallinn, Viro Puhelin: +372 628 8100 www.parkinn.com/hotel-meriton-tallinn ). Kuljetuksen laivarannasta hotellille ja takaisin tapahtuvat tarkoitusta varten varatuilla linja-autoilla. Varattuna on 50 kpl 2 hh Superior huonetta ja 50 kpl 1 hh Superior huonetta, yhteensä siis 150 henkilölle.

Seuralaisille on ohjelmaksi lauantaille varattu aikaa omaehtoiselle tutustumiselle Tallinnan vanhaan kaupunkiin ja sunnuntaille opastettu retki linja-autolla Sauen kartanoon.

Lauantai-iltana on illallinen Tallinnan Vanhassa kaupungissa.

Tarkempi 27.2.2018 PÄIVITETTY ohjelma aikatauluineen on ladattavissa TÄSTÄ.

Kokouspaketti kustantaa laivamatkan, majoituksen ja ruokailujen kera seuraavasti:

 • La-Su 2hh Superior 150,00 €/hlö
 • La-Su 1hh Superior 190,00 €/hlö

Sitovat ilmoittautumiset ja matkan maksut tulee tehdä jo 10.1.2018 mennessä. Maksut tulee suorittaa Suomen Autoteknillisen Liiton tilille: FI63 5723 0220 4468 97.

Maksuviestiin pyydetään merkitsemään yhdistyksen nimi. Perimme 10.1.2018 jälkeen perutuista varauksista täyden hinnan.

Ilmoittautuminen tehdään valmiille excel -pohjaiselle lomakkeelle, joka on ladattavissa TÄSTÄ. Se laskee automaattisesti loppusumman oikein täytettynä. Lisäksi ladattavissa on TÄSTÄ myös tyhjä lomake pdf-muodossa käsin täyttöä varten, johon joutuu summat laskemaan itse.Täyttömalli on ladattavissa TÄSTÄ.

Lomakkeella tulee ilmoittaa osallistujan:

 • nimi
 • syntymäaika
 • sukupuoli
 • kansalaisuus, mikäli ei Suomi
 • mahdolliset erikoisruokavaliot
 • puhelinnumero
 • sähköpostiosoite
 • muut pyydetyt tiedot

Lomake lähetetään täytettynä sähköisesti osoitteeseen pasi.perhoniemi@satl.fi tai tulostettuna postitse osoitteeseen:

Suomen Autoteknillinen Liitto ry    

Köydenpunojankatu 8

00180 Helsinki

Lisätietoja saa puhelimitse toiminnanjohtaja Pasi Perhoniemeltä numerosta 044-523 9477

30.11.2017 - Suomen Autolehti 10/2017 ilmestyy perjantaina 1.12.2017

 

Vuoden 2017 viimeinen eli kymmenes Suomen Autolehti 10/2017 ilmestyy joulukuun alussa. Lehdellä on mittaa tällä kertaa 96 sivua.

Lehdessä muun muassa seuraavaa:

 • Auton tekninen avaus: Volkswagen Polo. Polo on saavuttanut kuudennen sukupolven ja jatkaa kasvuaan. Mittojen lisäksi myös varusteita on tullut lisää.
 • Daimler on luonnut mekaanikoille koulutusohjelman, jota seuraamalla Mercedes-Benz-korjaamoille saadaan monipuolista osaamista oikeassa suhteessa. Koko putken läpäisseet ovat DT-mekaanikkoja, jotka ovat perehtyneet syvällisesti auton järjestelmiin ja kykenevät vaativiin vikadiagnooseihin.
 • Volvo tulee kaasukuorma-autojen markkinoille maakaasun ja dieselin yhteispelillä. Nesteytetyn maakaasun avulla Volvo pienentää kuorma-auton hiilidioksidipäästöjä 20 prosenttia tinkimättä kuitenkaan dieselmoottorin ominaisuuksista.
 • Mercedes-Benzin vetyvoimanlähteen ja litiumioniakut yhdistävä GLC F-CELL pääsee esituotantoon.
 • Tavallista pienempi polttokenno, kondensaattorien avustama kiihdytys ja suoraan tehtaalta tapahtuva leasingmyyntimalli ovat erikoinen yhdistelmä. Walesissa tätä kokeillaan.
 • Oulun ammattikorkeakoulu on uusinut autoalan opinto-ohjelmansa. Yrityksissä tapahtuva projektioppiminen on otettu osaksi opetusta. Yksi projekteista on oppilaitoksen oma Ultra-hanke, jonka tuloksena on itse suunniteltu ja omavalmisteinen, uutta tekniikkaa soveltava ralliauto.
 • Tokion autonäyttely: muutoksen edellä. Japanin auto- ja alihankintateollisuus on kohdannut vastoinkäymisen toisensa jälkeen. Lisäksi autojen sähköistämisessä ja autonomisen autoilun kehittämisessä on jääty eturintamasta. Asioiden on kehityttävä nopeasti.
 • PSA kohautti automaailmaa hankkimalla Opelin General Motorsilta viime maaliskuussa. Uuden tulokkaan sisäänajo konsernin toimintaan on alkanut.
 • Audi päivitti A8-edustusmallinsa. Alumiinisen korirakenteen sijaan autosta löytyy nyt multimateriaalinen kori, jossa käytetään alumiinia, terästä, magnesiumia ja hiilikuitua.
 • Moottoritekniikkaa: FCA Global Medium Engine (Alfa-Romeo 2,0 T MultiAir2). Italialais-amerikkalaisen FCA-konsernin hiljattain markkinoille ilmaantunut keskiluokan ottomoottori on aloittanut maailmanvalloituksen uusiin Alfa-Romeoihin asennettuna.
 • Laitekatsauksessa ovat esillä huoltomekaanikon työkaluvaunut.

Suomen Autolehden sähköinen näköisversio ilmestyy myös 2.12.2017. Lehden arkisto on luettavissa numerosta 1/2014 alkaen. Lehden pääsee lukemaan kirjautumalla omilla tunnuksilla SATL:n extranettiin osoitteessa https://rekisteri.sebacon.fi. Asiakastunnus on: satl

29.11.2017 - SATL panostaa vahvasti vuoden 2018 Autokorjaamo -messujen ohjelmaan

 

Suomen Autoteknillinen Liitto on järjestänyt autokorjaamomessuja jo vuodesta 1980 saakka. Tapahtuma on aina ollut odotettu ja kerännyt alan ammattilaiset yhteen. Autokorjaamo-messut 9.-10.11.2018 uudistuu ensi vuonna isolla otteella ja uuden tapahtuman sisällön suunnittelu on hyvässä vauhdissa.

SATL panostaa omalta osaltaan erityisesti siihen, että kävijät saavat mahdollisimman kattavasti uusinta tietoa oman ammatillisen kehittymisen kannalta ja virikkeitä keskusteluihin näytteilleasettajien kanssa. Tulemmekin tiedottamaan messujen sisällön muotoutumisesta sopivin väliajoin.

Uutta on mm. se, että perinteisen Tietovarikko -tietoiskujen ja näytteilleasettajien omien osastojen/työnäytösten lisäksi käytössä on laaja demoalue erityyppisiin esittelyihin. Teemana demoalueella on autoalan jälkimarkkinoinnin tulevaisuudenkuva; mitä kaikkea on tulossa alalle, havainnollisesti esitettynä. Uusinta teknologiaa, kuten virtuaalitodellisuus, erilaisia simulaatioita ja havaintomalleja sekä älykkäitä tulevaisuuden teknisiä ratkaisuja, kuten 'robottiauto'. Asioita, jotka eivät välttämättä vielä ole kaupallisia, mutta joiden tulemisesta on jo nyt hyvä tietää.

SATL järjestää myös jälkimarkkinoinnin tulevaisuudenkuvaan pureutuvan maksullisen seminaarin messujen ohessa perjantaina 9.11. Seminaarin sisältö keskittyy neljään teemaan:

 • tekniikan jatkuva kehittyminen,
 • uudistuvat liiketoimintamallit,
 • älykäs verkottuminen sekä
 • yhteiskunnallisten vaatimusten lisääntyminen.

Kävijälle tapahtuma tulee varmasti olemaan hyödyllinen kokemus ja sitä kautta myös näytteilleasettajille. Autokorjaamo -messut tulee vakiinnuttamaan jälleen paikkansa alan ykköstapahtumana ja se järjestetään jatkossa joka toinen vuosi. Kävijän on nyt helppo liikkua alueella, kun tapahtumalle on varattu kaksi hallia samasta tasosta Auto 2018 näyttelyn kanssa. Suuri yhdyskäytävä erottaa kuitenkin tapahtumat tosistaan, mikä selkeyttää huomattavasti logistiikkaa kaikilta osin.

Autokorjaamo-messujen järjestäjä on Messukeskus Helsingissä, Suomen Autoteknillisen Liiton toimeksiannosta. Tapahtuman mediakumppani on Suomen Autolehti. Tapahtuma on avoinna 9. - 10.11.2018 perjantaina ja lauantaina klo 10-17. Alan ammattilaiset pääsevät Autokorjaamo-messuille veloituksetta. Samaan aikaan järjestettävä Auto 2018 näyttely on kävijöille maksullinen tapahtuma.

Elämme nyt mielenkiintoisia muutosten aikoja, samalla kun Suomen talous elpyy hyvää vauhtia. Tervetuloa autojen jälkimarkkinoinnin suurimpaan tapahtumaan Autokorjaamo-messuille päivittämään omaa tietämystä ja tapaamaan kollegoja.

 

28.09.2017 - Suomen Autolehti 8/2017 ilmestyy maanantaina 2.10.2017

Vuoden 2017 kahdeksas Suomen Autolehti 8/2017 ilmestyy lokakuun alussa. Lehdellä on mittaa tällä kertaa 96 sivua.

Lehdessä muun muassa seuraavaa:

 • Auton tekninen avaus: Audi Q2. Audi täydentää Q-mallistoaan pienellä katumaasturilla. Auto on tavallaan ylöspäin kasvatettu A3: aerodynaaminen, nuorekas ja pakattu kattavalla valikoimalla uusinta teknologiaa.
 • Autonvalmistajat sähköistävät mallistojaan kuin kilpaa juosten. IAA-messuilla Frankfurtissa pääosaa näyttelivät erilaiset uudet sähköautot ja hybridit. Katumaasturit myyvät hyvin, minkä vuoksi niitä tarjotaan yhä useammassa koossa.
 • Polttomoottorit ovat käytössä vielä hyvän aikaa ja teknologia niiden ympärillä kehittyy jatkuvasti. 2000-luvun alussa BMW esitteli 6-vaihteisen automaattivaihteiston. Nyt vaihteiden määrä on kasvanut jo kymmeneen Fordin ja GM yhteisen automaattivaihteiston myötä.
 • Suomessa myydään autojen määrään suhteutettuna merkittävä määrä polttoainekäyttöisiä lisälämmittimiä. Vaikka itse lämmitin on pysynyt jo pitkään lähes samanlaisena, teknologia sen ympärillä muuttuu kovaa vauhtia.
 • Auto pysyy kunnossa ja isoilta riskeiltä vältytään säännöllisillä huolloilla. Miksi tämä sama ajattelutapa ei päde korjaamolaitteisiin?
 • Vuodenvaihteessa uudistunut liikennevakuutuslaki sai vakuutusyhtiöt kehittämään tuotteitaan. Muun muassa ajoneuvokohtaisista bonuksista siirryttiin henkilökohtaisiin bonuksiin. Nyt uudet tuotteet ovat kattavasti markkinoilla.
 • Moottoritekniikkaa: Jaguar Land Rover AJ200 Ingenium. Pari vuotta sitten Jaguar Land Rover toi markkinoille nelisylinterisen Ingenium-dieselmoottorin. Nyt on vastaavanlaisen ottomoottorin vuoro.
 • Laitekatsauksessa ovat esillä paineilmakompressorit.

Suomen Autolehden sähköinen näköisversio ilmestyy myös 2.10.2017. Lehden arkisto on luettavissa numerosta 1/2014 alkaen. Lehden pääsee lukemaan kirjautumalla omilla tunnuksilla SATL:n extranettiin osoitteessa https://rekisteri.sebacon.fi. Asiakastunnus on: satl

27.09.2017 - SATL:n virallinen Autoteknillinen pikkujouluristeily 2017, ilmoittautumisaikaa on vielä jatkettu 8.10. asti, 30 paikkaa enää jäljellä!

Turun Autoteknillinen Yhdistys järjestää jo perinteikkään SATL:n virallisen Autoteknillisen pikkujouluristeilyn Viking Gracella Turusta Tukholmaan ja takaisin 1.-2.12.2017. Ohjelma, hinnat ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tuosta alta (kuvaa klikkaamalla aukeaa tulostettava pdf-tiedosto). Ilmoittautumisaikaa on vielä jatkettu, sitovat ilmoittautumiset 8.10.2017 mennessä. Paikkoja on rajatusti vielä 30 kpl jäljellä.

Opiskelijajäsenille on vielä oma erikoistarjous:

Seaside 4, ikkunahytti

 • kolme henkilöä hytissä 100€/hlö
 • neljä henkilö hytissä 90€/hlö

Inside 4, sisähytti 

 • kolme henkilöä hytissä 85€/hlö
 • neljä henkilö hytissä 75€/hlö

Eikä siinä vielä kaikki: Helsingin, Turun, Tampereen ja Seinäjoen Seudun Autoteknilliset yhdistykset ovat luvaneet lisäksi 50 euron tuen kullekin ilmoittautuvalle opiskelijajäsenelle, joten risteilylle ei jää hintaa kuin 25-50 euroa/hlö hytistä jä hytissä olijoiden määrästä riippuen. Seinäjoen Seudun ATY:n osalta tuki koskee myös yhdistyksen muitakin henkilöjäseniä.
 
Ennen matkaa TuATY ry ja Turun amk Oy tarjoavat jälleen perinteisen "Uuden autotekniikan ja ajoneuvolainsäädännön ajantasapäivän" pe 1.12.2017 klo 8:00 - 16:00. Pitkämatkalaisia autetaan tarvittaessa majoituksen saamisessa ammattikorkeakoulun sen hetkisen sopimusyhteistyökumppanin kanssa (siis jos haluaa saapua Turkuun torstai-ilta koulutukseen osallistumiseksi). Koulutuspäivän hinta on 100€ risteilylle osallistujille ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä TuATY:n tilille. Päivä kelpaa Trafin edellyttämäksi katsastajien täydennyskoulutuspäiväksi.

 

<< Edelliset   7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15   Seuraavat >>

Suomen Autoteknillinen Liitto - Köydenpunojankatu 8 00180 Helsinki - Updated by Webmaster
  » Uutisarkisto 2018  
  » Uutisarkisto 2017  
  » Uutisarkisto 2016  
  » Uutisarkisto 2015  
  » Uutisarkisto 2014  
  » Uutisarkisto 2013  
  » Uutisarkisto 2012  
  » Uutisarkisto 2011  
  » Uutisarkisto 2010  
  » Uutisarkisto 2009  
  » Uutisarkisto 2008  
  » Uutisarkisto 2007  
  » Uutisarkisto 2006  
  » Uutisarkisto 2005  
  » Uutisarkisto 2004  
  » SATL:n Liittohallitus