25.08.2017 - SATL:n Kesäpäivät pidettiin Valkeakoskella 18.-20.8.2017

Kautta aikain 65. SATL:n Kesäpäivät järjestettiin Valkeakoskella hotelli Waltikassa 18.-20.8.2017. Järjestelyistä vastasi Hämeen piirin yhdistykset eli Forssan, Tampereen ja Valkeakosken ATY:t. Paikalla oli noin 50 henkeä järjestäjät mukaan luettuna.

Perjantain osalta ohjattua ohjelmaa ei ollut, vaan se oli varattu paikalle saapumiselle ja vapaalle seurustelulle ja ruokailulle.

Lauantai oli Kesäpäivien ohjelman pääpäivä. Ohjelma aloitettiin tervetuliaispuheenvuoroilla. Siellä osallistujat toivotti tervetulleeksi Liiton puheenjohtaja Turo Tiililä ja järjestävää organisaatiota edustaneet Valkeakosken ATY:n puheenjohtaja Hannu Lahtinen ja Tampereen ATY:n puheenjohtaja Pentti Ala-Maakala. Myös toiminnanjohtaja Pasi Perhoniemi toivotti kaikki tervetulleiksi ja esitteli samalla läsnä olleille SATL:n uuden työntekijä, kun Tomi Virkki oli aloittanut 15.8.2017 kehityspäällikön tehtävässä SATL-portaalin kehitystyö parissa.

Lyhyiden alkupuheenvuorojen jälkeen alkoi päivän varsinainen ohjelma. Se alkoi sisävesiristeilyllä Suvi-Ellen -laivalla hotellin vieressä sijainneelta laiturilta. Vajaan 1,5 tunnin mittainen laivamatka suhteellisen pilvisessä kelissä eteni Valkeakosken kaupungintalon editse sulun kautta Isovuolteelle ja Rauttunselälle, josta rantauduttiin Visavuoren museon laituriin. Päivän pääohjelmana oli tutustuminen oppaan kanssa Visavuoren museoon.

Visavuori on vuosina 1864-1942 eläneen taiteilija Erik Wikströmin erämaa-ateljee, jossa sijaisivat eri rakennuksina kahteen kertaan rakennettu asuinrakennus (ensimmäinen valmistui 1894 ja paloi kaksi vuotta myöhemmin, toinen valmistui 1902) sekä vuonna 1903 valmistunut ateljee. Kumpainenkin edustaa kansallisromanttista rakennustyyliä, josta tuli esikuva hänen taiteilijakollegoilleen ja suomalaisen asumisen ihanne. Turusta syntyisin ollut Wikström oli aikansa tunnetuimpia kuvanveistäjiä, jonka veistotyyli oli realistinen ja hän suosi kansallisia aiheita. Hänen teoksiaan ovat muun muassa Helsingin rautatieaseman Lyhdynkantajat eli kivimiehet sekä Suomen Pankin edustalla sijaitseva J. V. Snellmannin muistomerkki. Wikströmin tyttären Estellen poika oli puolestaan suhteellisen tunnettu pilapiirtäjä Kari Suomalainen. Hänen paviljonki oli myös tutustuttavissa samassa paikassa.

Tunnin mittaisen opastetun kierroksen jälkeen palattiin laivalle ja paluumatka alkoi. Siitä tuli tunnelmaltaan hieman tiiviimpi, kun päälle saapunut rankkasade ajoi kaikki laivan ahtaaksi käyneisiin sisätiloihin yläkannella. Matka sujui siitä huolimatta mukavasti, kun sen ajan miehet täyttivät Kesäpäiväkilpailun yhtä kirjallista osuutta. Tehtävänä oli keksiä niin monta kuin mahdollista automerkkiä ja mallia, joissa nimessä oli eläin tai ihminen.

Paluun jälkeen nautittiin lounas, josta suunnattiin hotellilta parinsadan metrin päässä sijainneelle Kirjalammen lavalle. Siellä suoritettiin Kesäpäiväkilpailun loput tehtävät, paitsi piirien osalta, kun se oli vuorossa vasta sunnuntaina. Tehtävät oli jaoteltu miehille, naisille ja lapsille. Miesten rasteilla oli tehtävinä 15 auton tunnistaminen kuvista, 10 auton osan tunnistaminen juuttisäkin läpi tunnustellen, laserammunta sekä kuorma-auton männän painon arviointi gramman tarkkuudella. Naisilla oli 10 hedelmän tunnistaminen ja lapsilla köydellä kävely sekä lintujen tunnistaminen 10 kuvasta.

Kisailun jälkeen päästiin huuhtomaan päivän pölyt saunan lauteilla, josta hien kuivuttua siirryttiin illallisen pariin. Mikään yhdistyksistä ei viettänyt tällä kertaa vuosijuhliaan, joten tilaisuudessa keskityttiin nauttimaan hyvistä pöydän antimista ilman sen kummempia puheita. Illallisen jälkeen siirryttiin päivän kilpailujen palkintojen jakoon. Tulokset ovat jutun lopuksi. Lauantai-ilta päättyi lavatanssien merkeissä viereisellä Kirjaslammen lavalla. Tanssittajana toimi Eki Jantunen ja Mutkattomat.

Sunnuntaina oli vuorossa vielä piirien välinen kilpailu. Läsnä olleista saatiin aikaiseksi viisi joukkuetta, jotta mittelivät tittelistä Mölkyn peluussa. Voittajaksi selviytyi ja kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa sai Itä-Suomen piiri, jossa kilpailivat Kuopiosta Antti Kovanen ja Tuula Nyman sekä Joensuusta Kauko Tahvanainen. Piirin sisällä joudutaan käymään keskustelu siitä, jotta minkä verran palkinto on esillä kussakin yhdistyksessä.

Tulokset (pistelaskussa käytetty käänteistä pisteidenlaskua, paitsi ammunnassa ja lasten kilpailussa):    

Miesten ammunnan kiertopalkinnon voittaja

Jussi Mattila                           TATY              29 pistettä

Perhekilpailu

Laakio Pertti ja Sari               VATY (perhekilpailun kiertopalkinnon voittajat)

Salovaara Tero ja Enni           KeuATY

Miehet

Jukka Autio                           JyATY             31 pistettä (Ammunta 24)

Antti Kovanen                        KATY              31 pistettä (Ammunta 21)

Pasi Perhoniemi                     SATL              34 pistettä (Ammunta 17)

Tomi Virkki                           SATL              34 pistettä (Ammunta 5)

Pertti Laaki                           VATY              40 pistettä

Turo Tiililä                            SATL              41 pistettä

Yrjö Kaasalainen                   ESATY            43 pistettä

Tero Salovaara                      KeuATY          44 pistettä

Naiset

Marika Pykälö                        VATY              44 pistettä (naisten kiertopalkinnon voittaja)

Enni Salovaara                       KeuATY          68 pistettä

Sari Laaki                             VATY              70 pistettä

Marja-Leena Erkkilä               RauATY          78 pistettä

Arja Parri                              ESATY            85 pistettä

Pirjo Arousva                         PATY              86 pistettä

Onerva Meriniemi                  ESATY            88 pistettä

Elina Helander                       PATY              89 pistettä

Lapset

Karla Autio                            JyATY             22/24 pistettä

Tapahtuman kuvakooste löytyy SATL:n Facebook profiilista osoitteesta www.facebook.com/satlry

Suuret kiitokset Hämeen piirin yhdistyksille tapahtuman järjestelyistä.

16.08.2017 - Autoalan Koulutuskeskus Oy:n Vaihtoehtoiset voimanlähteet -kurssi pidetään 26.9.2017

Paikka: Kuutio auditorio, Nuijamiestentie 7, Helsinki

Diesel- ja bensiinimoottoreiden kuolemaa julistetaan eri medioissa lähes viikoittain. Samoin kuuluu väittämä, että älykäs liikenne robottiautoineen korvaa nykyisen liikennejärjestelmän. Mikä on totta ja mikä tarua? Tämä koulutuspäivä antaa hyvän kokonaiskäsityksen siihen, missä asioiden suhteen oikeasti mennään.

Taustalla vaikuttaa kolme tekijää; viranomaisten toiminta, itse ajoneuvo- ja moottoritekniikka sekä jakeluverkostot. Näihin kaikkiin otetaan päivän aikana kantaa eri näkökulmista. Tule mukaan päivittämään tietosi tärkeän ja ajankohtaisen teeman parissa!
 
Ohjelma

9.00 Tilaisuus alkaa: 

Digitalisaatio- ja automaatiotavoitteen toteuttaminen autoalalla ja verkottuneiden ajoneuvojen säännösten kehitystilanne

Kari Saari, Liikenneneuvos, johtava asiantuntija; Liikenne- ja viestintäministeriö

Sähkö- ja hybridiajoneuvojen tekniikan kehittymisestä
Frans Malmari, Tekninen asiantuntija;  Diagno Finland Oy

Miten nykyisistä moottoritekniikoista saadaan puristettua enemmän irti?
Juha Kiiskinen, Moottoritekniikan asiantuntija; JK-Textservice

12.00-12.45 Lounas

'Marilyn' ja 'Martti' - Suomen ensimmäiset robottiautot tieliikenteeseen; mistä on kyse?
Matti Kutila, Projektipäällikkö; VTT

Miten perinteiset polttoaineet vastaavat päästö- ja biohuutoon?
Jukka Nuottimäki, Asiantuntija, Liikenteen energiaratkaisut; Neste 
                                           
Sähköajoneuvojen latauksen ja latausverkoston tilanne tänään ja huomenna
Vesa Linja-aho, Lehtori, Metropolia

Kaasun käyttö ja jakelu, missä mennään ja mihin ollaan menossa?
Jussi Vainikka, Business Development Manager, Biogas; Gasum

16.00 Tilaisuus päättyy

Hinta SATL:n jäsenille on 320 euroa, muuten 360 euroa.
Hinta sisältää ohjelman ja siihen kuuluvat tarjoilut. Hintoihin lisätään alv 24 %.

Ilmoittaudu sähköpostitse: info@aakk.fi
tai puhelimitse: 09-6944 635.

04.08.2017 - Kutsu maksuttomaan tilaisuuteen: "Ratkaisut tekniikan alan osaavan työvoiman varmistamiseksi"

Kutsu:

"Ratkaisut tekniikan alan osaavan työvoiman varmistamiseksi"

Tekniikan alan yritysten haasteena on löytää osaavaa työvoimaa ja ylläpitää nykyisten työntekijöiden osaamista. Erityisesti tämä koskee tekniikan asiantuntijoiden sekä korkeakoulutettujen insinöörien ja diplomi-insinöörien lisä- ja muuntokoulutusta aloille joilla on nyt kysyntää. Insinöörikoulutuksen kehittämisyhdistys INSKE, Insinööriliitto IL, Metropolia ja Ammattienedistämislaitossäätiö AEL järjestävät yhdessä tilaisuuden, jossa esitetään ratkaisuja ja keskustellaan mahdollisuuksista.

Paikalle on tulossa vaikutusvaltainen ryhmä mm. opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, kansanedustaja Sanna Lauslahti, osastopäällikkö Tuija Oivo Työ- ja elinkeinoministeriö ja henkilöstöjohtaja Anneli Karhula Metsä Group.

Tilaisuus on aamupäivästä 18.8. ja ilmoittautuminen tulee suorittaa 11.8. mennessä. Tule paikalle vaikuttamaan. Tilaisuuden ohjelma löytyy TÄSTÄ OSOITTEESTA.  Samassa paikassa tapahtuu myös tilaisuuteen ilmoittautuminen. Tilaisuus on maksuton.

Terveisin
Kari Kaihonen
Yrityspalvelujen johtaja, AEL

15.06.2017 - AUTOKORJAAMO-MESSUT UUDISTUU JA TÄYTTÄÄ MESSUKESKUKSEN KAKSI HALLIA 9.-10.11.2018

Tiedote 15.6.2017

Autokorjaamo-messut järjestetään joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä. Ensi vuonna valtakunnallinen ammattitapahtuma järjestetään 9. - 10.11.2018 samaan aikaan Auto 2018 -tapahtuman kanssa. Autokorjaamo kokoaa kattavasti jälkimarkkinoinnin organisaatiot ja kävijät yhteen ja tarjoaa alan ammattilaisille entistä rautaisemman annoksen alan tietoa

"Suomen Autoteknillinen Liitto on järjestänyt autokorjaamomessuja jo vuodesta 1980 saakka. Tapahtuma on aina ollut odotettu ja kerännyt alan ammattilaiset yhteen. Tarvetta yhdelle koko alan kokoavalle neutraalille tapahtumalle on selvästi edelleenkin", kertoo toiminnanjohtaja Pasi Perhoniemi Suomen Autoteknillisestä Liitosta. "Autokorjaamo-messut uudistuu ensi vuonna isolla otteella ja olemme jo nyt aloittaneet uuden tapahtuman suunnittelun. Tapahtumalle on varattu kaksi hallia Messukeskuksesta."

Tuleva tapahtuma tarjoaa tietoja ja taitoja kartuttavaa ohjelmaa entistä enemmän.  Autokorjaamo-messuilla järjestetään mm. jälkimarkkinointiseminaari.  Tietovarikon sisältö uudistetaan ja messualueelle tulee teemoittain erilaisia toiminnallisia alueita. Työnäytöksiä on paljon osastoilla. Myös alan opettajille järjestetään omaa ohjelmaa. "Digitaalisuus lisääntyy korjaamoalalla ja uusia sovelluksia tulee koko ajan. Korjausohjeet tulevat nyt jo paljon virtuaalisina ja niitä esitellään lisätyn todellisuuden avulla. Lasit laitetaan päähän ja niiden kautta koetaan todellinen tilanne", kertoo Perhoniemi. "Uuden tekniikan lisäksi tapahtumassa käydään läpi uusia lainsäädäntöjä ja niiden vaikutuksia alaan."

Autokorjaamo-messut järjestää Messukeskus Suomen Autoteknillisen Liiton toimeksiannosta. Tapahtuman mediakumppani on Suomen Autolehti. Tapahtuma on avoinna 9. - 10.11.2018 perjantaina ja lauantaina klo 10-17. Alan ammattilaiset pääsevät Autokorjaamo-messuille veloituksetta. 

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Pasi Perhoniemi, SATL, pasi.perhoniemi@satl.fi puh. 044 523 9477
myyntiryhmäpäällikkö Jori Vainio, Messukeskus, jori.vainio@messukeskus.com puh. 050 362 5515
tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, teija.armanto@messukeskus.com puh. 050 376 0804

07.06.2017 - SATL:n virallinen Autoteknillinen pikkujouluristeily 2017

Turun Autoteknillinen Yhdistys järjestää jo perinteikkään SATL:n virallisen Autoteknillisen pikkujouluristeilyn Viking Gracella Turusta Tukholmaan ja takaisin 1.-2.12.2017. Ohjelma, hinnat ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tuosta alta. Sitovat ilmoittautumiset 15.9.20107 mennessä.
 
Lisäksi ennen matkaa TuATY ry ja Turun amk Oy tarjoavat jälleen perinteisen "Uuden autotekniikan ja ajoneuvolainsäädännön ajantasapäivän" pe 1.12.2017 klo 8:00 - 16:00. Pitkämatkalaisia autetaan tarvittaessa majoituksen saamisessa ammattikorkeakoulun sen hetkisen sopimusyhteistyökumppanin kanssa (siis jos haluaa saapua Turkuun torstai-ilta koulutukseen osallistumiseksi). Koulutuspäivän hinta on 100€ risteilylle osallistujille ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä TuATY:n tilille. Päivä kelpaa Trafin edellyttämäksi katsastajien täydennyskoulutuspäiväksi.

Kuvaa klikkaamalla aukeaa ilmoituksen tulostettava pdf-versio.

<< Edelliset   7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15   Seuraavat >>

Suomen Autoteknillinen Liitto - Köydenpunojankatu 8 00180 Helsinki - Updated by Webmaster
  » Uutisarkisto 2017  
  » Uutisarkisto 2016  
  » Uutisarkisto 2015  
  » Uutisarkisto 2014  
  » Uutisarkisto 2013  
  » Uutisarkisto 2012  
  » Uutisarkisto 2011  
  » Uutisarkisto 2010  
  » Uutisarkisto 2009  
  » Uutisarkisto 2008  
  » Uutisarkisto 2007  
  » Uutisarkisto 2006  
  » Uutisarkisto 2005  
  » Uutisarkisto 2004  
  » SATL:n Liittohallitus