01.06.2017 - SATL:n vuoden 2017 Liittokokouksen päätökset

SATL:n 17.-19.3.2017 Porissa pidetyn Liittokokouksen virallinen pöytäkirja liitteineen on luettavissa seuraavista liitteestä:

SATL_Liittokokous_2017_poytakirja_allekirjoitettu.pdf

SATL_Vaalitoimikunta_pk_2017_allekirjoitettu.pdf

SATL_Teknillinen_toimikunta_pk_2017_allekirjoitettu.pdf

SATL_Tulevaisuustoimikunta_pk_2017_allekirjoitettu.pdf

SATL_Senioritoimikunta_pk_2017_allekirjoitettu.pdf

 

Laajempi yhteenveto Liittokokouksesta on julkaistu Satelliitti 1/2017 -lehdessä. Kyseinen juttu on tuosta alla olevaa kuvaa klikkaamalla luettavissa pdf-muodossa.

01.06.2017 - SATL:n jäsenlehti Satelliitti 1/2017 ilmestyi 1.6.2017

SATL:n jäsenlehti Satelliitti 1/2017 on ilmestynyt. Se on luettavissa painettuna versiona kotiin kannettuna tai sähköisessä pdf-muodossa Liiton kotisivulta osoitteessa http://www.satl.fi/jasenille/nayta/115.

Painettu lehti on toimitettu Suomen Autolehden 6/2017 liitteenä niille henkilöjäsenille, joille Suomen Autolehti tulee. Niille vapaajäsenille, joille Suomen Autolehti ei  tule, on Satelliitti postitettu suoraan.

30.05.2017 - Suomen Autolehti 6/2017 ilmestyy torstaina 1.6.2017

Vuoden 2017 kuudes Suomen Autolehti ilmestyy kesäkuun alussa. Lehdellä on tällä kertaa paksuutta 96 sivua.

Lehdessä muun muassa seuraavaa:

 • Auton tekninen avaus: Honda Civic 5 D. Täysin uusittu Honda Civic on tullut kymmenenteen sukupolveen. Valmistajan mukaan kyseessä on isoin yksittäinen mallikohtainen kehitysohjelma yrityksen historiassa. Aikaisempaa urheilullisempi malli on kasvanut lähes kaikilta mitoiltaan. Mukana ovat myös uudet VTEC Turbo -bensamoottorit.
 • Autojen modernit kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat erityisen hyödyllisiä ikäihmisille. He tarvitsevat kuitenkin rauhallisen ja perusteellisen perehdytyksen varusteisiin tai muuten ne jäävät kokonaan hyödyntämättä. Salon Seudun Autoteknillisen yhdistyksen Seppo Vesterinen on pitänyt kymmeniä koulutustilaisuuksia ikäihmisten autoilusta, ja tupa on ollut aina täynnä.
 • Taitaja2017-tapahtuma keräsi jälleen ammattiin opiskelevat nuoret kisaamaan ammattitaidon suomenmestaruuksista. Autoala oli vahvasti mukana tapahtumassa.
 • Suomi aloitti ensimmäisten Euroopan maiden joukossa autojen päästöjen mittaamisen katsastuksessa. Tasan 25 vuotta sitten valmistelut olivat pitkällä ja suureen muutokseen oli puoli vuotta aikaa.
 • Maailma muuttuu ja tulevaisuuden yllätykset ovat jo täällä. Saksan posti ei löytänyt markkinoilta mieleistä kevyttä sähkökäyttöistä jakeluautoa. Niinpä se päätti tehdä sen itse, ja on nyt ryhtymässä autovalmistajaksi eli myy niitä jo muillekin.
 • Delphin uudet raskaisiin ja keskiraskaisiin yhteispaineruiskutusjärjestelmiin suunnitellut suuttimet kykenevät jakamaan ruiskutustapahtuman yhdeksään osaruiskutukseen. Päästöt pienenevät ja polttoainetalous paranee.
 • Shanghain autonäyttelyn satoa ja Kiinan markkinoita: Viime vuonna melkein joka kolmas maailmassa rekisteröidystä lähes 95 miljoonasta uudesta autosta valmistettiin Kiinassa. Kotimarkkinoiden lisäksi kiinalaisautot ovat jo saatavilla useissa maissa ympäri maailmaa aina Yhdistysvaltoja myöten. Viimeistään vuonna 2019 kiinalaismerkit ovat myynnissä myös Euroopassa.
 • Moottoritekniikkaa: Toyota A25A-FKS. Toyotan 2,5-litraisessa, ahtamattomassa bensiinimoottorissa yhdistyvät dynaaminen suorituskyky ja hyvä hyötysuhde.
 • Laitekatsauksessa ovat esillä infrapunakuivaimet.

Suomen Autolehden sähköinen näköisversio ilmestyy myös 1.6.2017. Lehden arkisto on luettavissa numerosta 1/2014 alkaen. Lehden pääsee lukemaan kirjautumalla omilla tunnuksilla SATL:n extranettiin osoitteessa https://rekisteri.sebacon.fi. Asiakastunnus on: satl

Seuraava Suomen Autolehti 7/2017 ilmestyy kesätauon jälkeen 1.9.2017.

05.05.2017 - Heikki Parrille myönnettiin Moottoriliikenteen ansiomerkki

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry on vuonna 1993 perustanut Moottoriliikenteen ansiomitalin. Tasavallan presidentin on antanut mitalista 1.4.2007 voimaan tulleen asetuksen ja Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien Suurmestari on hyväksynyt mitalin virallisten mitalien listaan. Moottoriliikenteen ansiomitalin myöntää asetuksen mukaan Liikenneministeri Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksestä.

Mitali myönnetään ansiokkaasta valtakunnallisesta toiminnasta suomalaisen moottori liikenteen hyväksi, tai henkilölle, joka pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllään on edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (alakuvassa vasemmalla) jakoi myöntämänsä Moottoriliikenteen ansiomitalit 5. toukokuuta 2017 kuudelle tieliikenteen toimintaa valtakunnallisesti edistäneelle henkilölle. Niistä yhden mitalin sai SATL:n toiminnassa vahvasti mukana oleva jäsenemme toimitusjohtaja Heikki Parri.

Muut ansiomitalin saajat olivat:

Toimitusjohtaja Johanna Lehtonen (kuvassa neljäs vasemmalta)
Pohjolan Matka -konserni, Iisalmi
 
Toimittaja Olli Blomberg  (kuvassa neljäs oikealta)
Textrans Oy, Kuopio

Toimitusjohtaja Pekka Lahti (kuvassa kolmas oikealta)
VV-Auto Group Oy, Vantaa

Toiminnanjohtaja Olli Veijola (kuvassa kolmas vasemmalta)
Suomen Taksiliiton Oulun lääninyhdistys ry, Haukipudas

Liittovaltuuston puheenjohtaja Jari Matikainen (kuvassa toinen vasemmalta)
Autoliitto ry, Oulu

Lisäksi kuvassa oikealla on mitalien jakoon osallistunut LVM kansliapäällikkö Harri Pursiainen.

Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien kaiken kaikkiaan 190 kappaletta. Mitalissa on kuvattuna auton ohjauspyörä ja ajajan kädet sekä teksti "Moottoriliikenteen hyväksi".

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry on kahdeksan tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Jäseninä ovat Autoalan Keskusliitto ry, Autoliitto ry, Autotuojat ry, Linja-autoliitto ry, Suomen Autokoululiitto ry, Suomen Autoteknillinen Liitto ry, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ja Suomen Taksiliitto ry.

28.04.2017 - Suomen Autolehti 5/2017 ilmestyy tiistaina 2.5.2017

Vuoden 2017 viides Autolehti ilmestyy toukokuun alussa. Teemana on raskas kalusto ja siitä löytyy asiaa 26 sivun verran. Lehdellä on tällä kertaa paksuutta 94 sivua.

Lehdessä muun muassa seuraavaa:

 • Auton tekninen avaus: Subaru Impreza. Täysin uusi Impreza on Subarun ensimmäinen yhtiön uuteen Subaru Global Platform -perusrakenteeseen perustuva malli. Subaru lupaa uuden perusrakenteen parantavan muun muassa ajomukavuutta, ajo-ominaisuuksia sekä kolariturvallisuutta.
 • Teemaan liittyen:
  • Volvon kuorma-autokauppa on kasvussa.
  • Originator Oy:n esimerkki kannattavasta liiketoiminnasta korjaamotoiminnan ja varaosamyynnin avulla.
  • Veho Hyötyajoneuvojen uusi palvelukeskus avattiin Kouvolaan, useat palvelut saa saman katon alta.
  • Koivunen Oy tuo raskaan kaluston Top Truck -korjaamoketjun Suomeen.
  • Raumalainen Raskas-Kauppi Oy huoltaa ja korjaa raskaita hyötyajoneuvoja kuorma-autoista kurottajiin.
  • Mercedes-Benz aloittaa täysin sähköisen 25-tonnisen Urban eTruckin piensarjatuotannon.
  • J.V. Bussi-Group Oy -bussipurkaamo erottelee osat ja hyödyntää materiaalit.
  • Pihtiputaan Ajokonekorjaamo on metallintyöstöön erikoistunut huoltokorjaamo.
 • Laser yleistyy autovalmistuksessa. Käyttö ei rajoitu pelkästään korinosiin, vaan myös erilaisiin koneenosiin voidaan hyödyntää laserin keskitettyä voimaa.
 • SATL:n 11. Mestarimekaanikko-kilpailun yhteenveto.
 • 87. Geneven autonäyttelyn unelmat ja konseptit sekä New Yorkin autonäyttelyn yhteenveto.
 • AKL:n suhdannebarometrin mukaan autoalalla on aiempaa valoisammat tulevaisuuden näkymät.
 • Moottoritekniikkaa: Caterpillar C93 Acert. Caterpillarin 9,3-litraista rivikuutosmoottoria käytetään muun muassa valmistajan omissa kauhakuormaajissa.
 • Laitekatsauksessa ovat esillä raskaan kaluston liikuteltavat nostinpylväät.

Suomen Autolehden sähköinen näköisversio ilmestyy myös 2.5.2017. Lehden arkisto on luettavissa numerosta 1/2014 alkaen. Lehden pääsee lukemaan kirjautumalla omilla tunnuksilla SATL:n extranettiin osoitteessa https://rekisteri.sebacon.fi. Asiakastunnus on: satl

<< Edelliset   7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15   Seuraavat >>

Suomen Autoteknillinen Liitto - Köydenpunojankatu 8 00180 Helsinki - Updated by Webmaster
  » Uutisarkisto 2017  
  » Uutisarkisto 2016  
  » Uutisarkisto 2015  
  » Uutisarkisto 2014  
  » Uutisarkisto 2013  
  » Uutisarkisto 2012  
  » Uutisarkisto 2011  
  » Uutisarkisto 2010  
  » Uutisarkisto 2009  
  » Uutisarkisto 2008  
  » Uutisarkisto 2007  
  » Uutisarkisto 2006  
  » Uutisarkisto 2005  
  » Uutisarkisto 2004  
  » SATL:n Liittohallitus