10.04.2019 - SATL:n Salon liittokokouksen päätökset

SATL:n 84. varsinainen liittokokous järjestettiin Salossa Original Sokos Hotel Rikalassa lauantaina 16.3.2019. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kokous järjestettiin yhden päivän aikana, vaikkakin Saloon saattoikin tulla jo perjantaina ja olla sunnuntaihin asti. Kokoukseen osallistui 55 äänivaltaista edustajaa 23 jäsenyhdistyksestä edustaen 77 % liiton äänivallasta (paikalla oli 262 maksimiäänestä 202). Kaikkiaan matkassa oli seuralaiset mukaan luettuna 82 henkilöä.

Tapahtuman järjestelyt olivat Salon Seudun Autoteknillisen Yhdistyksen vastuulla.

Tapahtuma alkoi lauantaina järjestävän yhdistyksen puheenjohtajan Vesa Villasen (kuvassa alla vasemmalla) puheenvuorolla. Salon kaupungin tervehdyksen toi kaupungin kehitysjohtaja Mika Mannervesi (kuvassa alla oikealla). Hänen jälkeen SATL:n puheenjohtaja Turo Tiililä piti oman avauspuheenvuoronsa.

   

Puheenvuorojen jälkeen käytiin läpi liittokokousasioiden esittely. Pääosissa edellisvuoden toiminnan ja tuloksen esittelyn lisäksi olivat uuden, maaliskuun alussa aloittaneen liiketoimintajohtaja Juha Seppälän esittäytyminen sekä 20.11.2019 ensimmäistä kertaa Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän SATL Automotive Aftersales Summit -tapahtuman lanseeraaminen. Lisäksi vahvasti esillä oli myös SATL-portaalin kehitystyön vaihe ja sen tulevaisuuden suunnitelmat.

Liittokokous asioiden esittelyjä seuranneen ruokailun jälkeen paneuduttiin toimikuntatyöskentelyyn. Teknillisessä, Vaali, ja Senioritoimikunnissa kuten myös Tulevaisuustyöpajassa merkittävimpinä asioina käsiteltiin SATL-portaalin kehitystyötä sekä SATL Automotive Aftersales Summit -tapahtumaa. Liittokokousaloitteita ei tällä kertaa ollut yhtään.

Liittokokous

Toimikuntien jälkeen oli pieni tauko, jonka aikana toimikuntien sihteerit valmistelivat kokouksien muistiot. Välittömästi sen jälkeen pidettiin varsinainen Liittokokous. Sen avasi liiton puheenjohtaja Turo Tiililä. Kokouksen aluksi jaettiin Vuoden Autoteknikko, Vuoden Autoteknillinen Yhdistys ja Vuoden Kirjamyyjä -tunnustukset.

Seuralaisille oli lauantaina järjestettyä ohjelmaa. Se sisälsi lounaan lisäksi tutustumisen ilmiömäiseen elämystavarataloon, Nummissa sijaitsevaan Kasvihuoneilmiöön.

Varsinaisen liittokokouksen pöytäkirja ja kaikkien toimikuntien muistiot ovat tutustuttavissa ison kokonsa vuoksi kahdessa osassa TÄÄLLÄ (osa 1) ja TÄÄLLÄ (osa 2).

Vuoden Autoteknikko

Vuoden Autoteknikko -palkinto myönnettiin J. Vainion Liikenne Oy:n toimitusjohtajalle insinööri Matti Vainiolle (57, kotipaikka Raatala, kuvassa oikealla, kuvaaja Tomi Virkki). Palkinnon luovutti puheenjohtaja Turo Tiililä (kuvassa vasemmalla). Työuransa hän on tehnyt linja-autoliikenteen saralla toimien suuressa Lounais-Suomalaisessa tilaus- ja linjaliikennettä harjoittavassa perheyrityksessä, vastaten viimeajat yrityksen johtamisesta. Myös linja-autoliikenteen edunvalvontaan liittyvät luottamustoimet aina puheenjohtajuutta myöden ovat kuuluneet yrityksien johtamisen lisäksi hänen toimenkuvaan.

Vuoden Autoteknikko -palkinnon Jaguar-embleemin lahjoitti Inchcape Motors Finland Oy.

Henkilövalinnat

Liiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin insinööri Kari Kaihonen (52, kotipaikka Vantaa). Kaihosen esittäytyminen löytyy Youtube-videona TÄÄLTÄ.

Liittohallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan varapuheenjohtajaksi Pentti Ala-Maakalan Tampereen yhdistyksestä. Hallituksen työvaliokunnan muodostavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, toiminnanjohtaja, Sami Ojamo Helsingin yhdistyksestä sekä Sami Nikkilä Turun yhdistyksestä.

Liittohallitukseen kokous valitsi erovuoroisten tilalle seuraavat henkilöt:

Jarno Arkko, Hyllykallio

Jukka Autio, Muurame

Jari Kivekäs, Rauma

Eero Kukko, Oulu

Sami Nikkilä, Mietoinen

Autio ja Kukko ovat uudelleen valittuja, loput uusia.

Lisäksi puheenjohtajaksi hallituksesta siirtyneen Kari Kaihosen tilalle valittiin Sami Ojamo (Klaukkala).

Hallituksessa jatkavat:

Pentti Ala-Maakala, Tampere

Jaakko Falck, Mikkeli

Antti Kovanen, Kuopio

Tero Salovaara, Kerava

Liittohallituksen jäsenten yhteystiedot löytyvät TÄÄLTÄ.

Jäsenmaksu

Liiton jäsenmaksuksi eli liittomaksuksi vuodelle 2020 vahvistettiin 41,00 euroa varsinaiselta jäseneltä. Korotusta entiseen tulee 1,00 euro. Liitto perii liittomaksun jäseniltä liitettyään siihen kunkin yhdistyksen oman jäsenmaksuosuuden (tieto yhdistyksen jäsenmaksuosuudesta Liiton toimistoon 16.11.2019 mennessä). Eräpäiväksi vuoden 2020 maksuille päätettiin 20.1.2020. e-lasku on myös käytössä yhtenä maksumuotona.

Lehden itse tilaavien vapaa- ja kunniajäsenien lehtimaksu vuodelle 2020 pysyy 36,50 eurossa. Hinta koskee myös yhdistysten tilaamia kannatusjäsenien lehtiä. Vertailuksi mainittakoon, että Suomen Autolehden normaali tilausmaksu vuodelle 2019 on 68,00 euroa/vuosikerta. Niinpä jäsenalennus on 46 %.

Uutena asiana päätettiin, että ensimmäisen vuoden varsinaisen jäsenen jäsenmaksussa perittävä liittomaksu on puolet edellä päätetystä liittomaksusta. Liittokokous myös suosittelee, että yhdistys päättäisi saman myös omasta osuudestaan omassa vuosikokouksessaan.

Toimintateema

Toimintasuunnitelman yhteydessä vahvistettiin, että Vuoden toimintateemana jatkuu edelleen "Ammattiosaamisen kehittäminen". Merkittävin teemaan liittyvä projekti on toissa vuonna aloitetun, useampivuotisen verkko-osaamiskeskus SATL-portaalin kehitystyö. Sen ensimmäinen vaihe pitäisi olla käytössä tämän vuoden syksyllä.

Seuraava Liittokokous

Vuoden 2020 Liittokokouksen järjestelyistä vastaa Oulun Autoteknillinen Yhdistys. Se järjestetään Oulussa 13.-15.3.2020. Kokouksen paikka, aikataulutus sekä tarkemmat tiedot hintoineen ja aikatauluineen toimitetaan myöhemmin.

Vuodelle 2021 liittokokouksen järjestäjänä toimii Turun ATY, vuodelle 2022 Helsingin ATY ja vuodelle 2023 Tampereen ATY.

Kesäpäivät

Kuopion ATY järjestää kuluvan vuoden Kesäpäivät korvaavan SATL matkan Saksaan 28.9.-3.10.2019. Siitä tarkemmin TÄÄLLÄ.

Vuoden 2020 Kesäpäivien järjestelyjen osalta vapaaehtoisia ei kokouksen puitteissa ilmoittautunut. Jos halukkaita ilmenee, voi siitä ilmoittaa toiminnanjohtajalle, joka ohjaa asian liittohallituksen käsittelyyn.

Paras kirja-asiamies

Lahden Autoteknillinen yhdistys myi vuonna 2018 parhaiten kirjoja. Heidän kirja-asiamiehenään toimi Unto Tervo.

Sydämelliset kiitokset mukavasta viikonlopusta kaikille osallistuneille ja erityiskiitokset järjestelyihin osallistuneille.

Vuoden Autoteknillinen Yhdistys

Seinäjoen Seudun Autoteknillinen Yhdistys voitti Vuoden Autoteknillisen Yhdistyksen tittelin vuoden 2018 parhaimman toimintansa ansiosta kilpailun uudistettujen sääntöjen mukaisissa asioissa pistemäärällä 12, kun maksimipistemäärä oli 22. Koska kilpailussa on jaossa myös miinuspisteitä, pisteskaalan alapää on -9 pisteessä. Kuten aikaisempina vuosina, valintaan vaikuttivat muun muassa jäsenmäärän kehitys, tiedottamisen taso sekä toiminnan aktiivisuus. Kyseinen vuosi oli yhdistyksen historian 82. Jäseniä yhdistyksessä oli kaikkiaan 295.

Muista sijoituksista todettakoon, että jaetulle kakkossijalle tulivat Lahden ja Salon Seudun yhdistykset 11 pisteellä. Kisassa vain voittaja palkittiin kunniakirjalla sekä 600,00 € lahjoituksella yhdistyksen stipenditilille. Kilpailun pistelaskennassa tärkeässä osassa on Liittoon lähetetyt tiedotteet yhdistyksen toiminnasta, kun merkittävä osa tuloksesta lasketaan niiden avulla.

Yhdistyksen hallituksessa toimivat puheenjohtajana Jarno Arkko, varapuheenjohtajana Riku Kangastie, sihteerinä Hannu Ylinen, rahastonhoitajana Erkki Maunus sekä muina jäseninä Kari Pirttimäki, Ari Saunamäki ja Vesa Pihlaja-Kuhna. Palkinnon Liittokokouksessa ottivat vastaan yhdistyksen liittokokousedustajat Rauno Mäkelä-Lammi (kuvassa vasemmalla), Matti Saarimaa (kuvassa oikealla) ja Jussi Karppinen (kuvassa keskellä).

Kirja-asiamiehenä on toiminut Ari Saunamäki, joka on myös oppilaitosvastaava. Yhdistyksellä on ollut lisäksi seuraavat toimikunnat: vapaa-aika (vastaavat: Jarno Arkko ja Jussi Karppinen), kurssitoiminta (vastaavat: Ari Saunamäki, Jorma Sokero ja Hannu Mäkelä), veteraani (vastaavat: Jorma Sokero, Markku Saari ja Hannu Mäkelä) sekä jäsenhankinta (vastaavat: Ari Saunamäki ja Jorma Sokero).

Aktiivista ja vaihtelevaa toimintaa

Kuukausikokouksien järjestämisessä oli menty laatu edellä. Maaliskuussa tutustumiskohteena oli Seinäjoella toimiva kuljetuskaluston kylmälaitteista tuttu Lumikko Oy, joka valmistaa erilaisiin ajoneuvoihin matkustaja- ja kuljetustilojen lämpötilan säätöjärjestelmiä.

Huhtikuussa vuorossa oli messumatka Riikaan, jossa tutustuttiin Riga International Motor Show 2018 -tapahtumaan. Lisäksi tutustumiskohteena oli Riikan automuseo.

Kesäkuussa yhdistys järjesti SATL:n Kesäpäivät. Siitä on tarkemmin TÄÄLLÄ.

Marraskuussa yhdistys teki yhteisen matkan Helsinkiin Autokorjaamo-messuille yhdessä Seinäjoen AMK:n kanssa. Kuun lopulla oli senioreiden lounastapaaminen Seinäjoen kaupunginteatterissa, jossa osallistujat saivat yhteenvetoa ajoneuvotekniikan kehittymisestä sekä pääsivät tutustumaan teatterin kulissien taakse.

Yhdistyksen toiminnan vuosi päättyi jouluiseen illalliseen joulukuun puolivälissä Ilmajoen Kestikartanolla. Kaikkiaan vuoden aikana yhdistyksen tapahtumiin osallistu 163 henkilöä.

Yhdistys tuki vuoden aikana 500 euron stipendillä Seinäjoen ammattikorkeakoulun insinööriopiskelijoiden Locost-kilpa-auton rakennusprojektia.

Kuvaaja: Tomi Virkki ja Pasi Perhoniemi

Suomen Autoteknillinen Liitto - Köydenpunojankatu 8 00180 Helsinki - Updated by Webmaster
  » Uutisarkisto 2018  
  » Uutisarkisto 2017  
  » Uutisarkisto 2016  
  » Uutisarkisto 2015  
  » Uutisarkisto 2014  
  » Uutisarkisto 2013  
  » Uutisarkisto 2012  
  » Uutisarkisto 2011  
  » Uutisarkisto 2010  
  » Uutisarkisto 2009  
  » Uutisarkisto 2008  
  » Uutisarkisto 2007  
  » Uutisarkisto 2006  
  » Uutisarkisto 2005  
  » Uutisarkisto 2004  
  » SATL:n Liittohallitus