04.05.2018 - Turo Tiililälle myönnettiin Moottoriliikenteen ansiomerkki

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry on vuonna 1993 perustanut Moottoriliikenteen ansiomitalin. Tasavallan presidentin on antanut mitalista 1.4.2007 voimaan tulleen asetuksen ja Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien Suurmestari on hyväksynyt mitalin virallisten mitalien listaan. Moottoriliikenteen ansiomitalin myöntää asetuksen mukaan Liikenneministeri Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksestä.

Mitali myönnetään ansiokkaasta valtakunnallisesta toiminnasta suomalaisen moottoriliikenteen hyväksi, tai henkilölle, joka pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllään on edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (alakuvassa keskellä) jakoi myöntämänsä Moottoriliikenteen ansiomitalit 4. toukokuuta 2018 kuudelle tieliikenteen toimintaa valtakunnallisesti edistäneelle henkilölle. Niistä mitalin numerolla 191 sai SATL:n liittohallituksen puheenjohtajana toimiva Test World Oy:n hallituksen puheenjohtaja insinööri Turo Tiililä. Myöntämisen perusteena oli hänen pitkäaikainen toiminta ajoneuvojen ja niiden renkaiden testaustoiminnan kehittämisessä.

Muut ansiomitalin saajat olivat:

Mitali numero 192
Liikennepäällikkö Mikko Saavola (kuvassa kolmas vasemmalta)
Linja-autoliitto ry

Mitali numero 193
Toiminnanjohtaja Veijo Petrelius (kuvassa kolmas oikealta)  
Suomen Taksiliiton Lapin lääninyhdistys ry

Mitali numero 194
Kuljetusyrittäjä Reijo Mecklin (kuvassa toinen vasemmalta)
Kuljetus Reijo Mecklin Oy

Mitali numero 195
Liikenneopettaja Heimo Jousenkylä (kuvassa toinen oikealta)

Mitali numero 196
Kansanedustaja Kalle Jokinen (kuvassa vasemmalla)

Lisäksi kuvassa ministerin vieressä vasemmalla puolella on mitalitoimikunnan puheenjohtaja poliisipäällikkö Kari Rantala.

Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien kaiken kaikkiaan 196 kappaletta. Mitalissa on kuvattuna auton ohjauspyörä ja ajajan kädet sekä teksti "Moottoriliikenteen hyväksi".

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry on kahdeksan tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Jäseninä ovat Autoalan Keskusliitto ry, Autoliitto ry, Autotuojat ry, Linja-autoliitto ry, Suomen Autokoululiitto ry, Suomen Autoteknillinen Liitto ry, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ja Suomen Taksiliitto ry.

Suomen Autoteknillinen Liitto - Köydenpunojankatu 8 00180 Helsinki - Updated by Webmaster
  » Uutisarkisto 2017  
  » Uutisarkisto 2016  
  » Uutisarkisto 2015  
  » Uutisarkisto 2014  
  » Uutisarkisto 2013  
  » Uutisarkisto 2012  
  » Uutisarkisto 2011  
  » Uutisarkisto 2010  
  » Uutisarkisto 2009  
  » Uutisarkisto 2008  
  » Uutisarkisto 2007  
  » Uutisarkisto 2006  
  » Uutisarkisto 2005  
  » Uutisarkisto 2004  
  » SATL:n Liittohallitus