01.09.2016 - Kutsu Mestarimekaanikko 2017 -kilpailuun

 

Arvoisa autoalan ammattilainen

 

Autotekniikan kehittyessä mekaanikkojen ammattitaito on ja tulee olemaan ajanmukaisen korjaamotoiminnan elinehto. Eräs tapa arvioida koulutuksen tasoa on taitojen ja tietojen mittaus, vaikkapa kilpailun merkeissä.

Korkeatasoisen korjaamon mekaanikko on parhaimmillaan mestarimekaanikko, mutta miten hän pärjää kisassa muiden alan ammattilaisten kanssa?   

Suomen Autoteknillinen Liitto ry järjestää 11. kertaa ammatissa toimiville automekaanikoille suunnatun, mutta myös muille autoalan ammattilaisille sopivan Mestarimekaanikko 2017 -kilpailun. Edellisen kerran kilpailut järjestettiin tämän vuoden alussa, jolloin osanottajia oli mukana sekä merkkiorganisaatioista että muualta.

Vuoden 2016 kilpailun voitto meni Tomi Vainikaiselle (Veljekset Laakkonen, Joensuu).

Kilpailu toteutetaan edellisen kerran tapaan ja se koostuu kaikkiaan kolmesta vaiheesta:

  • Lauantaina 10.12.2016 klo 12:00 - 14:00 pidetään ennakkoilmoittautumisen vaativa karsintakilpailu internetin välityksellä osoitteessa: http://www.hmv-systems.fi/prodiags/fi/ => Kirjaudu sisään (kullekin ilmoittautuneelle toimitetaan etukäteen henkilökohtainen tunnus ja salasana). Karsinnassa on monipuolisia auton huoltoon, korjaukseen ja diagnostiikkaan liittyviä teoriatehtäviä, joiden suorittamiseen on aikaa kaksi tuntia.
  • Lauantaina 4.2.2017 pidettävään semifinaaliin pääsee karsintakilpailun tulosten perusteella 10 parasta kilpailijaa. Semifinaali järjestetään Stadin ammattiopiston toimipisteessä Haagassa osoitteessa Ilkantie 3, 00400 Helsinki. Jokaiselle semifinaaliin päässeelle ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti. Semifinaalissa on sekä käytännön- että teoriatehtäviä. Kilpailijat suorittavat tehtävät kahdessa ryhmässä. Tehtävät käsittelevät autotekniikan yleisiä osa-alueita (moottoritekniikka, alusta ja voimansiirto, polttoaine- ja sytytysjärjestelmät, lainsäädäntö sekä ympäristö- ja asiakaspalvelukysymyksiä). Paikalle kutsutaan lehdistöä ja alan vaikuttajia. Varsinainen yleisötilaisuus tapahtuma ei kuitenkaan ole.

Yksi rasteista käsittelee sähkö- tai hybridiautoja. Kyseisen rastin toteuttamiseksi jokaisen kilpailijan tulee olla suorittanut SFS6002 -sähkötyöturvallisuuskoulutus. Niille semifinaalin osallistuville kilpailijoille, jotka eivät kyseistä koulutusta ole aiemmin suorittaneet, tarjotaan mahdollisuus osallistua kyseiseen koulutukseen ennen semifinaalia siten, että kilpailun järjestäjä vastaa koulutuksen kuluista. Majoitus- ja matkakuluista vastaa kilpailija itse. Koulutuksen toteuttaa HMV-Systems Oy. Asiasta informoidaan tarkemmin samalla, kun tieto semifinaaliin pääsystä toimitetaan.

  • Lauantaina 25.3.2017 järjestettävässä finaalissa semifinaalin kärkikolmikko ratkaisee lopullisen järjestyksensä. Finaali järjestetään myös Stadin ammattiopiston toimipisteessä Haagassa osoitteessa Ilkantie 3, 00400 Helsinki. Pisteytys finaalissa lähteen nollilta eli semifinaalin tuloksia ei lasketa tähän mukaan. Finaali koostuu kolmesta käytännön työrastista. Kärkikolmikon palkintojenjako pidetään samana päivänä iltapäivästä samassa paikassa tapahtuman lopuksi.

Kolme parasta palkitaan merkittävillä tavarapalkinnoilla. Finaalista ulos jääneet semifinalistit saavuttavat neljännen sijan ja saavat palkinnoksi vapaavalintaisen kirjan Autoalan Koulutuskeskus Oy:n valikoimista. Lisäksi kukin semifinalisti saa käyttöoikeudet vuodeksi Prodiags -virtuaaliseen oppimisympäristöön sekä Suomen Autolehden vuosikerran.

 

Ilmoittautumiset

Ennakkoilmoittautuminen osallistumisesta kilpailuun tulee tehdä Suomen Autoteknilliseen Liitoon joulukuu 2. päivään 2016 mennessä sähköpostitse osoitteeseen satl@satl.fi. 

Kilpailijoista tarvitaan seuraavat tiedot:

1.                         Kilpailijan nimi

2.                         Syntymäaika

3.                         Kotiosoite

4.                         Puhelinnumero

5.                         Sähköpostiosoite

6.                         Työnantaja

7.                         Ammattinimike/työtehtävä

8.                         Tieto SFS 6002 sähkötyöturvallisuuskoulutuksen suorittamisesta

 

Internetissä tapahtuvaa esikarsintaa varten jokainen saa henkilökohtaiset tunnukset ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen kilpailua edeltävän työviikon aikana. Tällä tunnuksella he pääsevät rekisteröitymään ProDiags -järjestelmään osoitteessa: http://www.hmv-systems.fi/prodiags/fi/ => Kirjaudu sisään vastatakseen esikarsintakysymyksiin 10.12.2016 kello 12:00 - 14:00 välisenä aikana.

Kilpailun järjestäjällä on oikeus tarvittaviin muutoksiin kilpailun järjestelyissä kilpailijoiden rehellisen ja tasapuolisen kohtelun varmistamiseksi. Niistä pyritään tiedottamaan mahdollisimman nopeasti. Jos semifinaaliin on esikarsinnan tulosten perusteella tulossa enemmän finalisteja kuin kymmenen, ratkaistaan tasapisteissä olevien esikarsintaan osallistuneiden kilpailijoiden semifinaalipaikka arvalla. Sama koskee myös finaalia, jos semifinaalin tulosten perusteella sinne olisi tulossa enemmän kuin kolme kilpailijaa.

 

Lisätietoja:

Pasi Perhoniemi

Toiminnanjohtaja

Puh. 044-523 9477

email: pasi.perhoniemi@satl.fi

Suomen Autoteknillinen Liitto - Köydenpunojankatu 8 00180 Helsinki - Updated by Webmaster
  » Uutisarkisto 2017  
  » Uutisarkisto 2016  
  » Uutisarkisto 2015  
  » Uutisarkisto 2014  
  » Uutisarkisto 2013  
  » Uutisarkisto 2012  
  » Uutisarkisto 2011  
  » Uutisarkisto 2010  
  » Uutisarkisto 2009  
  » Uutisarkisto 2008  
  » Uutisarkisto 2007  
  » Uutisarkisto 2006  
  » Uutisarkisto 2005  
  » Uutisarkisto 2004  
  » SATL:n Liittohallitus